Kryptovaluta blir nytt guld bland Indiens yngre investerare

Digital valuta blir mer och mer populär i Indien, traditionellt hem för heavy metal-investerare.

Investeringar i kryptovaluta har tagit fart i Indien det senaste året. Landet är traditionellt en av de största investerarna i guld, metall och ädelstenar men har sett mycket mer kryptovaluta komma in på marknaden 2021. Indien, där privata medborgare äger mer än 25 000 toner totalt, steg kryptovalutainvesteringarna från $ 200 miljoner till cirka 40 miljarder dollar år 2021 enligt Chainanalysis.

Siffrorna är överraskande när man överväger att landet fortsätter att motstå påverkan av krypto. Faktum är att centralbanken har visat vad vissa anser vara fientligt beteende gentemot tillgångsklassen.

Hoppet i kryptoinvestering är stort och visar att många yngre investerare skämmer bort från traditionella plattformar.

Indiska investerare och entreprenör Rishi Sood citerades i rapporten och sa att ”Jag skulle hellre lägga mina pengar i krypto än guld.” Rapporten säger att 32-åringen satte cirka 13 000 dollar i digitala valutor som Bitcoin, Dogecoin och Ether. Hon lånade till och med pengar från sin familj för att ytterligare investera i digital valuta. Tur för henne säger rapporten också att hon köpte in innan boom, betalade ut innan den senaste kraschen och köpte tillbaka efter prisnedgången.

Rapporten fortsätter med att säga att över 15 miljoner indianer nu handlar om eller investerar i krypto. Siffran är cirka 8 miljoner mindre än USA men mycket mer än Storbritannien

Den indiska regeringen fortsätter att slå ner på krypto

Tillväxten i Indien är något förvånande med tanke på det växande antalet regler och förbud som regeringen har föreslagit. Tillsynsmyndigheter i Indien fortsätter att hota att göra kryptovaluta till en tillgångsklass enligt en ny proposition som presenteras så snart som i juli.

Detta skulle inte vara första gången Indien försöker förhindra antagandet av kryptovaluta. Förra året överlämnades ett lagförslag till högsta domstolen om att förbjuda kryptohandel av bankenheter. Räkningen sköts ned av domstolen och resulterade i en kraftig handel i Indien.

Trots bakslaget har tillsynsmyndigheter inte visat någon avsikt att sakta ner och omfamna digitala tillgångar. Centralbanken har fortsatt att uttrycka sin oro över tillgångsklassen och har bett Indien att undersöka ett förbud mot handel med mynt.

Indien är inte den enda nationen som slåss mot kryptovalutahandel. Storbritannien förbjöd just Binance Ltd från att bedriva affärer i landet under tiden har Kina förvisat kryptominnearbetare åt vänster och höger i ett försök att minska deras koldioxidavtryck.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link