Kryptorelaterad penningtvätt i Kina leder till arrestering av 1100 misstänkta

Kinesiska myndigheter har arresterat över 1110 personer som misstänks för kryptorelaterad penningtvätt. Ministeriet för allmän säkerhet hävdar att de arresterade använde krypto för att tvätta vinster från internet- och telefonbedrägerier.

Ärendet involverade en provision på 1,5-5% som debiterades klienter för att konvertera olagliga vinster till digitala pengar via kryptobörser. På eftermiddagen den 9 juni hävdar rapporter att polisen fångade minst 170 kriminella grupper som använder digitala valutor i penningtvättssystem. Ministeriet släppte rapporten via sin officiella WeChat-sida.

Efter rapporten sa den kinesiska betalnings- och clearingföreningen att kryptoinblandade brott ökar, “De har i allt högre grad blivit en viktig kanal för gränsöverskridande penningtvätt.”

Detta är inte det första fallet med att Kina skärper greppet om kryptotvätt. I slutet av 2020 genomförde People’s Bank of China i samordning med lokala myndigheter en serie arresteringar av gränsöverskridande spel. På samma sätt uppgav dessa rapporter också att de inblandade använde kryptos anonymitet för att delta i de olagliga aktiviteterna.

Det kinesiska fallet med penningtvätt och olagligt vadslagning kommer när frågan granskas över hela kontinenten. Förra veckan släppte Asian Racing Federation Council on Anti-illegal Betting and Related Financial Crime en rapport om krypto- och blockchainanvändning vid olagligt spel i Asien.

Kinas fortsatta kryptotillverkning

De senaste gripandena är ingen överraskning eftersom de följer Kinas senaste mönster av kryptoinsatser. De kinesiska regeringens mål inkluderar nästan varje hörn av rymden. Från handel och inköp med digital valuta till gruvdrift finns det knappast en sten kvar.

Bara under den senaste månaden ökade den kinesiska regeringen sin ståndpunkt mot extern kryptoanvändning. I ett försök att fokusera på sin hemodlade digitala valuta förbjöd Folkets Bank of China finansiella tjänsteleverantörer från kryptorelaterade aktiviteter.

Samma vecka som det ovan nämnda förbudet beslutade regeringen att slå hårt ner på bitcoinbrytning. Detta var naturligtvis en enorm chock, eftersom landet leder i global gruvdrift av bitcoin.

En av de ”hårdaste” åtgärderna kom när regeringen blockerade kryptorelaterade konton på den kinesiska versionen av Twitter.

Fokusera inåt

Trots Kinas hårda hållning gentemot externa kryptovalutor och kryptorelaterade tjänster är det en annan historia. Inte bara utvecklar Kina aktivt sin egen valuta utan driver också aktivt för antagande.

Nyligen använde Folkets Bank of China (PBoC) test av den digitala yuanen i olika regioner i landet. Målet är massöverföring och normalisering av digital valuta. Efter de regionala testerna förbereder regeringen att dela ut 6,2 miljoner dollar i sin digitala valuta till invånarna i Peking.

Kinas taktik kan verka hård men dess inhemska planer går framåt. Landet strävar efter att ha världens mest avancerade blockchain-teknik på några års tid.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link