Kryptomarknadsvärdering för att överstiga 1,8 miljarder dollar fram till 2027, rapport

Marknadsvärderingen för kryptovaluta kommer att överstiga 1,8 miljarder dollar år 2027, enligt en rapport från Global Market Insights.

Marknadstillväxten drivs främst av växande efterfrågan på digitala tillgångar och säkra transaktioner, säger rapporten. Detta kompletteras dessutom av det ökande behovet av billiga betalningssystem för digital valuta.

Växande efterfråga

Rapporten beskriver att kryptovalutamarknadsstorleken korsade 900 miljoner dollar 2020. Den tillade att marknaden sannolikt kommer att se en sammansatt årlig tillväxttakt på 10% från 2021 till 2027. Ökande volymer av kryptovalutatransaktioner och deras börsvärde bidrar till denna betydande tillväxt . Till exempel, jämfört med 134 miljarder dollar i januari 2020, översteg börsvärdet för bitcoin 609 miljarder dollar till januari 2021.

Blockchain-teknologins möjligheter att minska kostnader i samband med betalningstransaktioner bidrar också till antagandet av kryptovaluta. Till exempel har flera företag använt digitala valutor för att begränsa effekterna av valutafluktuationer.

Dessutom möjliggör distribuerad ledger-teknik förbättrad handel och spårning. Blockchain-baserade globala finansiella system blir också allt mer tilltalande och stimulerar många teknikföretag. Dessa behov kommer sannolikt att bidra till utvecklingen av innovativ kryptovalutaprogramvara och särskilt hårdvarukomponenter.

Crypto hårdvarutillväxt

Komponenter som behövs för att generera kryptovalutor kommer att se en boost under de kommande åren. Enligt rapporten kommer segmentet Graphical Processing Unit (GPU) att se en liknande sammansatt årlig tillväxttakt på 10%. Gruvearbetare i kryptovaluta föredrar uppenbarligen GPU: ar framför traditionella processorer på grund av deras optimerade prestanda i gruvprocessen.

GPU: er erbjuder högpresterande effektivitet vid bearbetning av repetitiva beräkningar som behövs för kryptogruva. Dessutom kommer Arithmetic Logic Units (ALUs) som garanterar hög utökad produktion i kryptogruppstillämpningar sannolikt att öka i tillgänglighet.

Rapporten förväntar sig att företag som är verksamma i Nordamerika kommer att bidra med en betydande andel till marknadens tillväxt fram till 2027. Flera teknikföretag med en omfattande närvaro och konsekvent teknisk utveckling kommer att stå för denna tillväxt.

Många av dem har valt att fokusera på att förbättra kryptogruvskapaciteten. Marathon Digital Holdings Inc. planerar till exempel att lansera sin bitcoin-gruvpool över hela regionen.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link