Kryptomarknader börjar återhämta sig – men Dogecoin, Polkadot släpar efter

[ad_1]

Handlare och investerare i kryptovaluta är angelägna om att se en återgång till vinster från vecka till vecka, även om vissa marknadsanalytiker ser tjurkörningen som lutade Bitcoin och andra kryptotillgångar för att registrera toppar som ”ohållbara.”

Men långsamt Bitcoin och de flesta andra kryptovalutor börjar återhämta sig efter den historiska krasch som inträffade förra veckan. Men några, som topp 10 mynt Polkadot (DOT) och Dogecoin (DOGE) tar längre tid att få tillbaka dessa förluster.

Bitcoins 40% minskning till $ 30.000 hade många orsaker, men cykliskt marknadsbeteende åt sidan, går miljömässiga bekymmer över hur Bitcoin bryts utan tvekan fram till diskussionen.

När Elon Musk tillkännagav att Tesla köpte Bitcoin, katalyserade det ett historiskt prisrally, och lika lätt, när Elon Musk meddelade att Tesla skulle sluta acceptera Bitcoin som betalningsmedel, satte det igång en priskrasch med nästan lika kraft. Efterföljande tillkännagivanden om att Kina skulle slå ner på energiintensiv Bitcoin-gruvdrift återupplivade panikförsäljningen – och miljödiskussioner.

Pris på Bitcoin. Bild: TradingView

Men återigen vitaliserade Elon Musks tweets marknaderna. ”Talade med nordamerikanska Bitcoin-gruvarbetare”, twittrade miljardären på måndagen. ”Potentiellt lovande.” Mötet med nordamerikanska gruvarbetare, samordnat av MicroStrategys VD Michael Saylor, födde ett mystiskt Bitcoin Mining Council, som strävar efter att främja användningen av förnybar energi för Bitcoin.

Det verkade vara precis den typ av nyheter som Bitcoin-tjurar behövde höra för att få sina hausse-vibbar att gå igen. President Joe Biden tillkännagivande idag av en ny budget på 6 biljoner dollar (sa någon ”brrr brr”?) skadade inte heller.

Bitcoin handlar för närvarande strax under 40 000 dollar, vilket fortfarande sätter det 1,3% under slutpriset under den senaste veckan. Prisutvecklingen är fortfarande kortvarig baisseartad, men det är fortfarande första gången sedan början av maj som BTC visar tecken på uppåtgående fart.

De flesta altcoins följer Bitcoins ledning

Saker har en mycket liknande syn inom resten av de 10 bästa kryptovalutorna med börsvärde, med ett par anmärkningsvärda undantag.

Medan Ethereum är nu något högre för veckan (mindre än 1%) och Uniswap (UNI) har ökat med nästan 10%, andra mynt som Polkadot och Dogecoin går inte så bra.

Dogecoin är naturligtvis ”skämt” -kryptovalutan som fick uppmärksamheten hos Elon Musk för över två år sedan. Under det senaste året har dock Musk verkligen ökat sin shilling, rutinmässigt twittrat om kryptovalutan och skickat priset högre och högre. DOGE har ökat med 5.690% under det senaste året.

Och ändå har Dogecoin-investerare utan tvekan lidit det värsta sedan marknadskraschen förra veckan. Myntet har sjunkit från tredje till sjätte på marknadsvärderingen, en minskning med 17% under de senaste sju dagarna.

Pris på Dogecoin.  Bild: Tradingview
Pris på Dogecoin. Bild: TradingView

Det är näst värsta den senaste veckan bredvid Polkadot. Det handlas för närvarande för cirka 24 dollar, en nedgång från högst 48 dollar före kraschen. DOT-investerare förblir nere 18,45% för veckan och 32% för månaden.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

[ad_2]

Source link