Kryptokonton avstängda på kinesiska Twitter motsvarande mitt i Crackdown

Den kinesiska motsvarigheten till Twitter har enligt uppgift stängt av ett stort antal kryptovalutarelaterade konton.

Colin Wu, en journalist som arbetar under Twitter-handtaget @WuBlockchain, uppgav den 5 juni att flera KOL-konton för kryptovalutor på Weibo hade blockerats. Wu hänvisade till detta som ”den hårdaste avstängningen av krypto i historien.”

Han sa också, ”det kan vara ett svar på Pekings aggregeringspolitik.”

Denna tweet var den första i en tråd. Wu fortsatte med att dela med sig av att de blockerade kontona inkluderade de av ”Kinas mest kända DeFi-ledare” och ”många kända handlare.”

Weibo, eller Sina Weibo, är en kinesisk mikrobloggtjänstplats och en av landets största sociala medieplattformar. I mars 2021 registrerade den i genomsnitt 230 miljoner dagliga aktiva användare.

Sedan han publicerade sin inledande tråd utarbetade Wu vidare om avstängningarna i en annan serie tweets.

”Kinesiska sociala medier och media hanteras av propagandadepartementet. När det gäller att slå ner på Bitcoin-transaktioner attackerar de officiella medierna kollektivt. Därför är det nuvarande förbudet mot sociala mediekonton och innehåll som involverar kryptovaluta kontinuerligt.

”Centralbankens motverkande av börser, säkerhetsavdelningens bekämpning av penningtvätt och energikontorets bekämpning av gruvdrift har dock ännu inte utfärdats.

”Det är för närvarande omöjligt att förutsäga huruvida dessa avdelningar kommer att införa hårdpolitiska åtgärder och intensiteten, eftersom deras diskussioner är interna och privata”

Kinas attityd har konsekvenser

Som Wu spekulerar kan detta drag vara det senaste Kina har gjort mot kryptorummet de senaste veckorna. Den 18 maj aktiverade landet sin accepterande attityd gentemot kryptovalutor och beslutade istället att förbjuda kinesiska finansinstitut att delta i kryptotjänster.

Många har sedan betraktat förbudet som en av de potentiella grundorsakerna till kryptopriskollapsen den 19 maj.

Landet riktade också sin uppmärksamhet mot kryptobrytning mitt i dess motverkan. Kina stod för 65% av bitcoin-hashfrekvensen, som rapporterades den 22 maj. Den 24 maj avbröts flera kryptogruvpooler som BTC.TOP och HashCow sin verksamhet i Kina.

Men många tror att beslutet att stoppa gruvdrift faktiskt kommer att visa sig vara fördelaktigt för kryptoutrymmet på lång sikt. Krypteringsprocessen har kommit under beskydd för dess effekter på miljön. Som ett sådant hoppas ett förbud mot vanlig gruvdrift att öppna dörrar för gröna alternativ.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

Source link