Kraken lägger till Tribes Arjun Sethi i styrelsen bland ytterligare finansiering

Medgrundare av Tribe Capital, Arjun Sethi, har gått med i styrelsen för kryptovalutautbytet Kraken. Den här nyheten kommer på grund av flera månaders stora investeringar från Tribe i börsen.

Tribe Capital är ett tidigt stadium riskkapitalföretag från San Francisco. De har för närvarande mer än 1 miljard dollar i tillgångar under förvaltning.

Kraken grundades för drygt tio år sedan och erbjuder kryptovalutahandel samt flera fiatvalutor. De såg ett stort hopp i handelsvolymen under första kvartalet, med över 160 miljarder dollar som bearbetades. Detta var i linje med andra plattformar som Coinbase och BlockFi som alla såg handelsvolymerna öka i linje med bitcoins (BTC) rally.

Kraken har övervägt ett offentligt erbjudande, efter att Coinbase börs, förra månaden. De har också skaffat ny finansiering när de söker en värdering över 20 miljarder dollar. Sethi hade följande att säga om Tribe Capitals framtida arbete med Kraken:

”Med fokus på produkt-, teknik- och datavetenskap hjälpte vårt team till den tidiga tillväxten av företag inklusive Facebook, Airbnb, Slack, Uber och Yahoo och är glada att hjälpa Kraken att påskynda sin tillväxt,”

Detta följer på de senaste nyheterna om att Electric Capital och Tekne Capital Management LLC nyligen investerade i börsen.

En taleskvinna för Kraken sa att de kan överväga att bli offentliga nästa år genom en direkt notering och en SPAC-transaktion skulle inte längre vara sannolikt på grund av deras storlek.

Problem med IRS

Kraken har blivit offer för flera sonder av IRS för sent. Den allvarligaste var en John Doe-order som avbröts av en tingsrätt i Kalifornien den här månaden, som söker personlig information från Krakens kunder.

Detta kom innan Kinas centralbank utfärdade ytterligare förlängningar av 2017 års regler som syftar till att begränsa kryptovalutahandel, vilket allvarligt påverkade priset på bitcoin och många andra stora kryptovalutor.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link