Kommer LoserCoin att vara Kinas svar på DOGE?

[ad_1]

När nämns om LÅG först uppträdde i din korrespondents krypto WeChat, jag avfärdade det tillfälligt som ännu ett avkastningsmynt på Binance Smart Chain där DeFi degens apa i några dagar innan jag gick vidare till nästa. Det tog bara några timmar – och ett prishopp på 400% – för mig och resten av Crypto WeChat att göra en dubbeltagning och flytta blicken mot myntet och LoserCoin, projektet bakom det.

Myntet är bara värt $ 0,0009 och dess marknadsvärde är knappt $ 880,000. Det numret kan tyckas litet men projektet startade precis den 7 maj och dess kinesiska telegramgrupp har redan svindlande 10 000 medlemmar. Det är många anhängare med tanke på att kineser behöver klättra över brandväggen för att använda Telegram.

LoserCoin överträffar $ DOGE och $ SHIBU i surr och är det hetaste meme-myntet i Kina. Den här veckans da bing undersöker de kulturella fenomenen bakom LoserCoin och försöker förklara vem de verkliga vinnarna är här – och de verkliga förlorarna.

LoserCoin-logotypen.

Lutar sig åt att vara älskvärda förlorare

Enligt grundhistorien skapades LoserCoin (inte att förväxla med detta från 2014) av två brutna kinesiska kryptohandelshandlare från en 4: e stad. De gick in på kryptomarknaden 2017 men blev upprepade gånger, ”tack vare Bitcoin-spekulationen.” Trött på att förlora pengar genom att handla och skördas som ”purjolök”, bestämde de två gymnasievännerna att starta sitt eget projekt och ta reda på om två ”förlorare” kunde vända bordet och börja skörda andra purjolökar.

Deras ärlighet kom genast emot Kinas kryptosamhälle.

I en AMA som blev viral målade en grundare sig själv och sin medgrundare som förlorare som drömde om att bli omedelbart rika men på något sätt lyckades förlora pengar på alla kapitalmarknader inklusive Kinas aktiemarknad, Hongkongs aktiemarknad, derivat och naturligtvis krypto . Den uppriktiga upplevelsen var en som en för många kinesiska kryptoinvesterare i detaljhandeln också har gått igenom.

På frågan om produktkartan medgav företagets grundare att den tekniska grundaren bara plockade upp blockchain-kodning för en månad sedan, och därför kan de möta en viss fördröjning när det går. Återigen var denna uppfinningsrikedom och förmågan att håna sin affärspartner konstigt kärleksfull, särskilt jämfört med många projektgrundare som bara gillar att överlova och bara prata i komplexa tekniska termer.

Fånga Underdog-kulturen

LoserCoin handlar om att omfamna det så kallade diaosi, eller underdog-kultur, i Kina.

Termen diaosi började som en förolämpning mot den stackars, oattraktiva mannen som bor hos sin mor och spelar videospel hela dagen. När termen blev viral, kinesiska nätanvändare, inklusive de gaofushuai (lång, rik och stilig), började omfamna den och använda den som en självföraktande term för att vara en del av publiken.

I krypto, diaosi kultur är analog med ”purjolök kultur”, en term som ursprungligen användes för att beskriva detaljhandelsinvesterare som förstörs av shitcoin-projekt eller lurar krypto-VC: er som snabbt pumpar och dumpar sina mynt.

Numera beskriver alla stolt sig själva som purjolök. Även om du är en erfaren kryptoinvesterare märker du dig själv som ”gammal purjolök”. Om du precis gjort en förmögenhet att handla DOGE är du en ”ny purjolök”. Alla är purjolök.

En risskål droppe (som en mikrofondroppe)

LoserCoin fördubblar Leekism och uppmuntrar varje detaljhandelshandlare att omfamna sin inre förlorare. De var även värd för en Reddit-diskussion där människor delade sin bästa förlorarhistoria. Vinnarna sändes av $ LOWB-tokens till ett värde av 20 000 dollar.

”När jag såg LOWB hittade jag äntligen släktingar, och det gav mig hopp!” skrev en redditor. ”Jag kommer att känna mig som en förlorare hela mitt liv, men att veta att jag inte är ensam ger mig styrka! LOWB: s POWER! ”

Vinnare förlorare och memrar

På söndagen beslutade två stora kinesiska kryptobörser, Gate och MXC, att lista LOWB. Nyheten skickade myntet till sin högsta tid, och många i Telegram-gruppen är nu oroliga för att grundarna skulle dumpa tokens på dem. Det är ironiskt att grundarna nu efter att ha byggt ett starkt samhälle kring att vara förlorare vinner äntligen token-spelet.

En gemenskapsaffisch / meme.

Affischer som den ovan har översvämmat kinesisk krypto WeChat och de olika ikonografierna som kommer ut ur LoserCoin leker en massa memes, a la DogeCoin.

Det är uppenbart att grundarnas uppfinningsrikedom har gett resultat, och kanske snart har de råd att köpa något i en tier-1 stad.

Men som alla meme-symboler som inte har något inneboende värde kommer LOWB så småningom att falla ner och de som håller stora väskor överst kommer att tappa. Med andra ord kommer de som verkligen köpte in meme så småningom se sin väska förvandlas till damm.

Naturligtvis har samma sak konsekvent sagts om DOGE. Men hittills har en Elon Musk-liknande kändis med en massiv följd ännu inte skillat LoserCoin. Vem vet, kanske Jack Ma intresserar sig för att anta myntet.

Uteslutande är frågan inte riktigt vem som är förlorarna, utan om människor kommer att känna sig bittra efter att ha förlorat. Ett konstigt fenomen på LoserCoins Telegram har varit återförsäljarinvesterare som köpte myntet och förutspådde att det skulle gå till noll. Men på ett konstigt sätt är det vettigt. LoserCoin som faktiskt förlorar är det enda resultatet som passar själva meme.

Nu, i andra Kina-kryptonyheter …

Chia hittade en naturlig produkt-marknadsanpassning i Kina

Chia, den proof-of-space blockchain-projekt, vinner mark i Kina. Den använder en ny ”proof of space” konsensusmekanism, som använder lagringskapacitet istället för den energikrävande proof-of-work-konsensusmekanismen som delas av Bitcoin och Ethereum. Kallad ”grön bitcoin”, Chia-gruvdrift hade orsakat brist på tillverkning på hårddisken före lanseringen.

Frasen är hetare i Kina, där gruvdrift redan är en etablerad industri. Men en annan katalysator för uppkomsten av Chia är att Filecoin gruvarbetare kan använda sina befintliga riggar för att bryta Chia. När nätverket får fart, återstår det att se om Filecoin gruvarbetare byter till det nya nätverket.

Debanks OpenAPI

DeBank, en DeFi-portföljspårare, tillkännagav precis sitt Open API-program. Betydligt med att gå med i programmet var kinesiska bluechip DeFi-projekt som dFroce, MCDEX, Looping, DODO och ett antal populära kinesiska plånböcker inklusive iMtoken, Math och OneKey.

”Vi vill arbeta med större kryptoplånböcker så att kunderna kan se alla sina tillgångar över hela linjen”, sa Bo Hong, grundare av DeBank.

Det som är intressant från tillkännagivandet är inte själva API: et utan programpartnerna. Listan visar oss att den kinesiska kryptosamhället använder en annan uppsättning verktyg jämfört med väst. De föredrar plånböcker för iMtoken och Math som är lokaliserade, inte bara när det gäller språk utan användargränssnitt. De odlar på DODO som lever på BSC till ett mycket lägre bensinpris än eter.

Detta har enorma konsekvenser för västerländska projekt som vill komma in på kinesiska marknader. De måste vara på lokala plattformar för att kunna ses.

Visste du?

SHIB, den självkravade DOGE-mördaren, kallas ”屎 币” vilket bokstavligen betyder ”skitmynt” på kinesiska på grund av dess uttal på kinesiska. Namnet, snarare än att skicka myntet till skit, gör det ännu mer populärt bland detaljhandlare.

Kinas digitala yuan nu tillgänglig på ICBC: s app

Det tar år att bygga ut någon infrastruktur, och den digitala yuanen är inget undantag. Men en trevlig sak med mjukvaruinfrastruktur är att den möjliggör testning och iteration med betanvändare innan landsomfattande lansering. Och det är precis vad Kinas centralbanker har gjort.

Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), en av de största nationella bankerna, verkar ha tillät offentliga användare att aktivera Kinas centralbanks plånbok för digital valuta i sin mobilapp. Plånboken i appen tillåter användare att sätta in, ta ut, betala via QR-koder och starta peer-to-peer-transaktioner.

Ingen av dessa funktioner skiljer sig från vad konsumenter redan kan göra i någon bank- eller betalningsapp. Men dess verkliga kraft kommer att dyka upp när hela infrastrukturen är klar och centralbanken har full kontroll över penningflödet.[ad_2]

Source link