Komikern Steve Harvey säljer NFT för välgörenhet, innehar Bitcoin och Ethereum

I korthet

  • Komedi-ikonen Steve Harvey har lanserat en serie NFT.
  • Steve Harvey NFT: er kommer att samla in pengar till den ideella Steve och Marjorie Harvey Foundation.

Komedi-legenden Steve Harvey samlar in pengar till Steve och Marjorie Harvey Foundation genom att sälja en ny serie icke-fungibla tokens (NFT: er) med komikern.

Medan många kändisar har hoppat på NFT-vagnen, är Harvey’s NFTs en välgörenhetsinsats snarare än en kontant grepp – han har också och tror på kryptovaluta. ”Jag äger Bitcoin och Ethereum,” berättade Harvey Avkryptera via e-post. ”Jag föredrar inte det ena över det andra. Det här är de två jag har forskat mest på.”

Harvey’s NFT-linje lanserades den Sällsynt den 14 maj. Han gick med Rarible eftersom ”de var de mest öppna för att samarbeta med oss”, sa Harvey, och för att han ser Rarible som mer användarvänligt ”för människor utan erfarenhet. Enklare ingång, enkel service.”

NFT är blockchain-baserade digitala tokens som representerar ägarhandlingar kopplade till digitala eller fysiska tillgångar. De har blivit ett extremt populärt sätt för kändisar, underhållare, idrottare och konsumentvarumärken att sälja memorabilia till fans.

”Kings of Comedy” -stjärnan och värd för Facebook-showen ”Steve on Watch” berättar Avkryptera det var hans stabschef och affärsrådgivare, Thabiti Stephens, som förvandlade honom till NFT. Harvey tillade att han och hans team började titta på tekniska investeringar för fyra år sedan och att han ser NFT som nästa iteration av hans tekniska strävanden.

Rarible grundades i juli 2019 och har blivit ett populärt ställe att vara värd för, köpa och sälja NFT: er, en blomstrande marknad där mer än 1 miljard dollar har spenderats på NBA Top Shot NFT och CryptoPunks NFT ensam, enligt statistik från DappRadar.

”Vi är hedrade att vara värd för Steves första NFT-nedgång”, säger Rarible grundare Alexander Salnikov i ett uttalande. ”Han är en banbrytare och en global röst som talar till människor överallt. Vi kan inte vänta med att se reaktionen från vår globala användarbas.”

Medan NFTs för närvarande är glödheta i hela media, vill Harvey vara tydlig: hans mål är att ge tillbaka till de mindre lyckliga genom sin stiftelse. ”Som pojke som växte upp i Cleveland hade jag aldrig de senaste sakerna men jag har alltid varit intresserad av att lära mig och göra bättre”, säger Harvey i ett pressmeddelande. ”Så jag är upphetsad över NFT: er och detta nya tillfälle att ge tillbaka via stiftelsen, samtidigt som jag medför medvetenhet om denna nya teknik.”Source link