Kinesiska provinsen föreslår svartlistning av sociala krediter för Bitcoin Miners: Rapport

Följande Nyheter av en kommande attack mot Bitcoin-gruvdrift i Kina har provinsregeringen i Inre Mongoliet nu föreslagit att de som bryter mot nya förordningar ska “svartlistas” från landets sociala kreditsystem, enligt lokala rapporter.

Det betyder att det är olagligt Bitcoin gruvarbetare inom provinsen, om de fångas, skulle ha begränsad tillgång till finansiella produkter, blockeringar för utlandsresor och mer, enligt källor.

Rapporten visar att straffet inte bara skulle tillämpas på enskilda utan också på molntjänstleverantörer, internetföretag och till och med internetkaféer som olagligt bryter ut kryptovalutor.

Bitcoinbrytning har blivit en populär aktivitet på senare tid på grund av det höga priset på kryptovalutan. I utbyte mot att driva energiintensiva datorer, “gruvarbetare”—Den distribuerade gruppen individer som hjälper till att säkra nätverket—kan tjäna belöningar i Bitcoin för att verifiera transaktioner. Sannolikheten för att tjäna denna belöning är proportionell mot den totala bearbetningskraften för Bitcoin-nätverket, annars känt som hashfrekvens.

Således kommer en gruvdrift som styr en stor del av nätverkets hashfrekvens att få en större mängd av nätverkets belöningar i Bitcoin. Denna aktivitet förbrukar dock en enorm mängd energi och har varit i centrum för en het debatt kring kryptotillgångens “gröna” framtid. Bara igår twittrade Teslas VD Elon Musk till exempel att han hade pratat med “Nordamerikanska Bitcoin-gruvarbetare” i ett försök att ta itu med dessa problem.

Musks kommentarer följdes upp av ett uttalande från Michael Saylor, VD för molnprogramvaruföretaget MicroStrategy, där han hävdade att han hjälpte till att organisera ett möte mellan Musk och cheferna för flera amerikanska gruvföretag. Resultatet var bildandet av ett “Bitcoin Mining Council” för att driva initiativ för ren energi.

Samtidigt tar Kina ett helt annat tack för att ta itu med dessa miljöproblem. Tack vare den billiga energin som finns tillgänglig i vissa provinser har Inre Mongoliet, Sichuan, Xinjing blivit hotspots för Bitcoin-gruvdrift. Denna energi har främst drivits med kol, vilket är en av de uttalade orsakerna bakom Pekings kraftåtgärd mot kryptogruvning i landet.

Inre Mongoliet är den första provinsen i Kina som direkt svarar på Pekings förfrågningar förra veckan. Vid den tiden inkluderade finanskommittén i Peking, som övervakas av statsrådet Bitcoin gruvdrift i en tvättlista med “finansiella risker” som den försökte övervaka.

Det var första gången statsrådet, ett högtstående kontor, uttryckligen uttalade sig om Bitcoin-gruvdrift.

Det är dock inte första gången som Inre Mongoliet försöker bromsa Bitcoin-gruvdrift. I mars tillkännagav provinsen ett förbud mot verksamheten som en del av landets uppdrag att uppnå koldioxidneutralitet år 2060. Provinsen utarbetar nu hur ett sådant förbud kommer att se ut och tillfogar möjligheten att svartlista är avskräckande.

Redaktörens anmärkning: Den här artikeln uppdaterades efter publicering för tydlighetens skull och för att ge ytterligare information om Inre Mongolias planer för sitt Bitcoin-gruvförbud.Source link