Kinesiska användare förbjudna handel med derivat på Huobi

Kryptoutbyte Huobi förbjuder användare i Kina att handla derivat, enligt ett uppdaterat användaravtal.

I sitt uppdaterade användaravtal har kryptobörsen lagt till Kina i sin lista över jurisdiktioner som är förbjudna att använda dess tjänster för handel med derivat. Kinesiska användare kan dock fortfarande använda börsen för spothandel.

Uppdateringen kommer strax efter att Huobi nyligen minskat mängden hävstång som är tillgänglig för användare i Kina. På grund av myndighetsproblem minskade beloppet från 125X till 5X. Dessutom är nya användare i Kina begränsade från att utnyttja hävstång, medan befintliga användare fortfarande kan.

Kinesisk kryptoåtgärd

Uppdateringen av Huobis användaravtal kommer mot bakgrund av den senaste tidens kinesiska nedbrytning av kryptovalutor. I maj förbjöd Kina finansinstitut och betalningsföretag att tillhandahålla tjänster relaterade till kryptovalutor. Nyheten kom strax efter att Tesla meddelade att det inte längre skulle acceptera Bitcoin som betalning. Paret av berättelser skickade priset på bitcoin tumlade under 40 000 dollar, där det nu försvinner.

People’s Bank of China bekräftade nyligen detta förbud och beordrade större banker och betalningsplattformen Alipay att sluta tillhandahålla tjänster kopplade till kryptovalutor. Specifikt beställde den alla banker och betalningsinstitut att strikt genomföra ” Meddelande om att förhindra Bitcoin-risk ” och ” Tillkännagivande om att förhindra finansieringsrisk för tokenemissioner. ” PBOC sa att handeln med virtuell valuta störa den normala ekonomiska, finansiella ordningen. De bidrar också till riskerna med kriminell verksamhet som olaglig gränsöverskridande tillgångsöverföring och penningtvätt.

Förutom att förbjuda kryptotjänster bekämpar Kina också kryptovalutagruv. Tillkännagivandet förvånade många, eftersom nästan 65% av den globala Bitcoin-hashgraden kom från Kina. De kinesiska myndigheterna följde med kraften genom att beordra en utredning om illegal användning av statlig elkraft för gruvdrift i Yunnanprovinsen. Detta följdes av liknande åtgärder som vidtagits i Sichuanprovinsen, vilket är anmärkningsvärt för dess användning av vattenkraft för bränslebrytning. Dessa steg har utlöst en massutflyttning av kryptovaluta gruvarbetare från Kina, varav några flyttar till Texas.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link