Kinas Digital Renminbi-test har 10 miljoner användare

Kinas centralbanks biträdande guvernör har sagt att dess rättegång med centralbankens digitala valuta (CBDC) nu omfattar 10 miljoner människor. Den nästa stora fasen kommer att omfatta tester vid vinter-OS i Peking 2022.

Kina har cirka 10 miljoner människor i sitt digitala program för renminbi, enligt en högt uppsatt tjänsteman från centralbanken. Rättegången har redan involverat miljontals deltagare i olika regioner i landet, men detta är en av de största milstolparna hittills. Det verkar som om landets CBDC-projekt ser ut att göra goda framsteg.

I en pressmöte den 8 juli sa vice guvernör för Folkets bank i Kina Fan Yifei att vem som helst kan delta genom att ansöka om vitlistning. Han sa sedan att det fanns 10 miljoner sådana individer. Antalet transaktioner som registrerats med digital renminbi pekar på ett varmt välkomnande från allmänheten.

Yifei gav beröm för valutan och pilotprogrammen att vinter-OS i Peking 2022 skulle bli nästa stora rättegång. Han sa också att banken har ”förtroendet att fortsätta öka omfattningen av prövningarna.”

På grund av sin tidiga start och ett stort fokus på digitalisering av ekonomin har Kina lyckats bli det som vissa ser som ledare i CBDC-loppet. Kina är den första stora ekonomin som behandlar CBDC som en potentiell lösning, medan många andra just nu börjar undersöka och utveckla en digital valuta. Bland dessa nyanlända länder är Kanada, Frankrike, Nya Zeeland, Japan och Sverige.

Kina saktar inte ner med CBDC

Kina har gjort framsteg med sin CBDC och sina tester på ett ganska pacy-sätt, med framgångsrika prövningar i områden som Shenzhen, Peking, Shanghai och Chengdu. Hongkongs finansminister har också sagt att det finns planer på digital valuta i regionen och att det skulle fungera särskilt bra med den tekniskt kunniga ungdomen.

När det gäller resten av marknaden är nyheterna inte så positiva. Kina har slagit ner på gruvindustrin, som vissa ser som ett bakåtgående drag. Kanske mer betydelsefullt har den beordrat banker att sluta underlätta transaktioner relaterade till kryptovalutor.

Det finns inget ord om när CBDC kan lanseras, men det verkar som om de flesta regeringar förväntar sig att det kommer att ske under de närmaste åren. Andra länder har tid att komma ikapp med denna innovation, som tycks tjäna Kina hittills.

Följande år blir det viktigaste året hittills när det gäller användningen av CBDC. Då borde fler banker ha integrerat tillgången i sitt system, vilket gjorde outreachpotentialen mycket större.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link