Kinas Ban Sparks rädsla för smutsiga Bitcoin Mining Practices

Kinas kraft mot Bitcoin-gruvdrift har skickat hashfrekvensen sjunkande och har ytterligare tjänat till att belysa de skadliga miljöaspekterna av världens mest populära kryptovaluta. Men konsekvenserna har inte behandlats tillräckligt, enligt en senior brittisk akademiker.

Berättade Pete Howson, universitetslektor i internationell utveckling vid Northumbria University i Storbritannien Avkryptera att Kina har släppt lös ett ”globalt vapenlopp i Bitcoin-gruvutrustning” som har förödande effekter som nu bara kan härröras med en ”samordnad agerande över hela världen.”

Kina producerar enorma mängder av billig vattenkraft, särskilt i Sichuan-provinsen, som hittills har varit epicentret för kryptovalutautvinning. Fram till nyligen var cirka 70% av alla gruvarbetare baserade i Kina. Men gruvförbud som införts i Sichuan och andra provinser under de senaste månaderna innebär att detta ”nu är ganska mycket begränsat till Bitcoin gruvarbetare, sade Howsen.

En gruvarbetare besvär

Konsekvensen är att vissa gruvbassänger har flyttat till platser som Kazakstan, där 97% av elen produceras med fossila bränslen, främst kol. En annan populär destination är Texas, som redan före denna migration har drabbats av stora strömavbrott, med över 100 människor som tappat sina liv. Enligt Howsen kommer en stor tillströmning av Bitcoin-gruvarbetare att ”göra saker mycket värre.”

Miami har också försökt att locka gruvarbetare med sina kärnkraftverk. Men Howsen anser att beslutsfattare som påverkar dessa drag inte tillräckligt har tagit itu med de högre energipriserna och bränslefattigdomen som användning av mer kärnbränsle kan leda till det genomsnittliga hushållet i Florida.

Hans forskning tyder också på att gruvutrustning som säljs billigt av kinesiska gruvarbetare som inte flyttar kan sluta användas för onödiga medel.

”På den sista björnmarknaden efter 2017 såldes begagnade gruvmaskiner till massiva rabatter. Vi ser nu samma maskiner som används av brottslingar som stjäl el från elnätet i Storbritannien och platser som Abkhasien och andra håll, sa han.

Kina, sade han, borde ha vidtagit åtgärder tidigare, och nu när det har gjort kommer frågan bara att flyttas runt såvida det inte finns en samordnad åtgärd av regeringarna för att förbjuda import av bitcoin-gruvmaskiner, och Bitcoin-gruvdrift ”hanteras som en miljöbrott.”

Howsons varningar är inte utan tänder. New Yorks lagstiftare som är bekymrade över miljöpåverkan driver på en treårigt moratorium för Bitcoin-gruvdrift verksamhet i staten av miljöskäl.

Lagstiftarna varnar för att många fossila bränslekraftverk som tidigare stängts av är kommer tillbaka online som svar på efterfrågan på makt. De används ”med operationer bakom mätaren som väsentligt överstiger den tidigare intermittenta användningen och kan orsaka betydande negativa effekter på luftkvaliteten, särskilt i miljöer som är rättvisa,” varnade de.

Kol- och gaseldade anläggningar öppnas också i Australien och Ryssland, säger Howden.

Undersökningar tyder på att Bitcoin-investerare också är oroliga för kryptovalutans miljöpåverkan. Elon Musk har pratat mycket om Bitcoins koldioxidavtryck, och enkäterna tyder på det investerare uppmärksammar.Source link