Kina syftar till att ha världens mest avancerade Blockchain-teknik före 2025

Kina strävar efter att ha världens mest avancerade blockchain-teknik 2025 enligt nya riktlinjer

I ett drag som kontrasterar sin ståndpunkt om kryptovalutor har Kina utfärdat riktlinjer för blockchain-utveckling inom landet.

Kinas ministerium för industri och informationsteknik och kontoret för Central Cyberspace Affairs Commission utfärdade gemensamt riktlinjer för blockchain-utveckling. De hoppas kunna främja integrationen av blockchain-teknik i den kinesiska ekonomin och samhället och påskynda dess marknadsföring däri.

Riktlinjer

För att kontextualisera sina riktlinjer listade dokumenten principer som kommer att leda blockchain-integration i Kina. För det första hoppas de kunna integrera blockchain-teknik i viktiga industrier och områden via storskaliga applikationer. Därifrån kan företag självständigt utveckla tekniken ytterligare, samtidigt som de främjar samarbetsforskning och förbättrar innovation.

Men de överväger också en mer helhetssyn på blockchain-integration, till exempel när det gäller dess ekologiska odling. De hoppas kunna integrera blockchain inte bara bland företag utan också främja samarbete mellan myndigheter, företag, universitet och forskningsinstitutioner. Slutligen noterar de också att det är hög prioritet att se till att dessa nätverk är säkra och säkra.

Utvecklingsmål

I enlighet med principlistan anges dokumenten landets utvecklingsmål. År 2025 hoppas Kina att göra sin blockchain-industri till den mest avancerade i världen. Vid den tidpunkten hoppas de ha integrerat det i många delar av ekonomin och samhället.

Blockchain-tekniken kommer att ha integrerats i områden som spårbarhet, datacirkulation och hantering av försörjningskedjan.

För att sträva efter detta kommer Kina att odla tre till fem internationellt konkurrenskraftiga ryggradsföretag. Med ytterligare en grupp innovationsledande företag skapar de tre till fem blockchain-branschutvecklingskluster. På detta sätt kommer de att etablera en blockchain-standard och därifrån bilda ett professionellt team för att vidareutveckla branschen.

Blockchain kontra kryptovalutor

Medan den kinesiska regeringen helt klart har tagit en gynnsam inställning till blockchain-teknik, har den nyligen varit i strid med sin mest framträdande applikation. Trots att landet är väl på gång med utvecklingen av sin egen centralbank digitala valuta (CBDC), har regeringen nyligen infört drakoniska åtgärder mot andra digitala valutor.

Förra månaden förbjöd regeringen banker eller betalningskanaler online från att erbjuda kunder tjänster med kryptovaluta. Detta skickade Bitcoins kämpande pris till en ytterligare nedgång. Detta förvärrades bara av det efterföljande tillkännagivandet att regeringen också skulle slå ner på kryptogruvdrift. Kina ser verkligen potential i blockchain-teknik, men försöker utnyttja den själv och begränsa dess decentraliserade kapacitet.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link