Kina riktar uppmärksamhet åt Bitcoin Mining när Crackdown fortsätter

Kina har meddelat att det kommer att slå ner på bitcoinbrytning inom landet. I ett försök att skydda landets finansiella system och samtidigt minska koldioxidutsläppen.

Det senaste tillkännagivandet från Kina kommer under samma vecka som tillsynsmyndigheter meddelade att de skulle förbjuda digitala tokens i finansiella transaktioner.

Den senaste utvecklingen från Kina tyder på att landet nu vill slå ner på gruvdriften.

Statens råds ordförande för finansiell stabilitet och utveckling Kommitté Vice premiärminister Liu Han kommenterade flytten. Säg att regeringen kommer att se till att ”slå ner bitcoinbrytning och handelsbeteende och resolut förhindra överföring av enskilda risker till samhället.”

Crypto elände i Kina fortsätter

Åtgärderna mot gruvverksamhet kommer som en stor överraskning. Speciellt med tanke på att Kina står för 65 procent av bitcoin-hashfrekvensen. Tillkännagivandet specificerade inte exakta planer för att slå till mot gruvdriften.

Men chefsforskare vid Shanghai Academy of Social Sciences, Li Yi, tror att det senaste tillkännagivandet kan leda till ytterligare begränsningar av bitcoin. ”Vi kan förvänta oss att berörda avdelningar, inklusive brottsbekämpning, kommer att komma med detaljerade åtgärder för att förbjuda bitcoinbrytning inom en snar framtid” sa han.

Tidigare denna vecka meddelade Kina att det skulle förbjuda finansinstitut att delta i kryptotjänster. Flytten kommer en månad efter biträdande guvernören för Kinas centralbank (PBOC) uppgav att bitcoin är ett ”investeringsalternativ.”

Kina fortsätter att driva på CBDC-antagande

Kina har sett sitt fokus på sin egen centralbanks digitala valuta (CBDC) fortsätta att växa under de senaste månaderna. De snabba expansionsplanerna för Digital Yuan har till och med fångat Biden-administrationens öga.

USA kommer att hålla koll på CBDC. Som för närvarande leder loppet i termer av CBDC över hela världen. Medan USA ännu inte har meddelat några planer på att implementera sin egen CBDC.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link