Kina förbjuder finansinstitut från att delta i Crypto-tjänster

Enligt detta förbud får inga banker eller onlinebetalningskanaler erbjuda kunderna tjänster med kryptovaluta. Detta representerar en avvikelse från förra månads tillkännagivande från People’s Bank of China (PBoC) att bitcoin (BTC) var ett ”investeringsalternativ.”

Den 18 april verkade den kinesiska centralbanken ändra sin attityd gentemot digitala valutor. Anmärkningar från biträdande guvernören för PBoC Li Bo tycktes visa ett steg mot att acceptera bitcoin och kryptovalutor.

Detta var ett skifte från Kinas mer traditionellt stridiga tillvägagångssätt när det gäller kryptovalutahandel och utbyte. Tillbaka i 2017 förbjöd Kina ursprungliga mynterbjudanden och slog ned på börser och handelsplattformar. Detta var dock inte representativt för hela historien.

Kina har historiskt varit en av de största köparna av bitcoin. År 2020 var det bland de fem bästa länderna med de största bitcoininvesteringarna.

Senaste utvecklingen

Men dagens senaste utveckling visar en sväng bort från att acceptera kryptovaluta i massor i landet. Med den gemensamma uttalandet:

”Nyligen har kryptovalutapriserna skjutit i höjden och sjönk, och spekulativ handel med kryptovaluta har återhämtat sig, allvarligt kränkt säkerheten för människors egendom och stör den normala ekonomiska och finansiella ordningen.”

Medan utbyten och ursprungliga mynterbjudanden är utestängda, har individer i Kina fortfarande tillåtelse att inneha kryptovalutor. Institutionerna får inte erbjuda några spara-, förtroende- eller pantsättningstjänster för kryptovaluta, och de får inte heller utfärda finansiella produkter relaterade till kryptovaluta.

Denna åtgärd kommer medan Kina testar sin egen digitala centralbanksvaluta, den digitala yuanen.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link