Kina fokuserar på inhemskt bruk för digital valuta säger tidigare centralbankschef

Kina kommer att försöka använda sin egen digitala valuta hemma snarare än globalt enligt den tidigare centralbankschefen Zhou Xiaochuan.

Xiaochuan tror att användningen av en kinesisk digital valuta globalt skulle orsaka problem. Han uppgav att internationell användning kan påverka penningpolitisk oberoende.

Den tidigare guvernören för People’s Bank of China utarbetade den potentiella brottsliga användningen och hur den måste förhindras när han talar vid Boao Forum i Kina.

Den digitala Yuan testas i Kina under de senaste månaderna. Med pilotprogram som körs över hela landet. Kina har inte identifierat en tidslinje för den fullständiga utrullningen av den digitala tillgången.

Biträdande guvernör Li Bo nämnde dock att centralbanken tittar på att öka testutrymmet för den digitala yuanen.

Centralbanken vill testa gränsöverskridande betalningar av den digitala yuanen för förberedelser inför de kommande vinter-OS som planeras 2022. Den digitala valutan kommer att erbjudas som en betalningsmetod för gränsöverskridande betalningar för inhemska och utländska användare, inklusive idrottare, Li sa.

Digital Yuan för fler försök

Den digitala yuanen har utvidgat sina tester till nya regioner. Med Hainan-provinsen som den senaste regionen för att testa den digitala valutan.

Centralbankernas digitala valuta (CBDC) kommer att testas med medlemmar i Sansha City-regeringen. Den senaste rättegången kommer att pågå i två veckor och ser ut att öka medvetenheten om den digitala yuanen. Regeringen erbjuder också imponerande 15% rabatt för varje 100 yuan som spenderas på ön.

CBDCs diskussion växer

CBDC fortsätter att vara en samtal mellan regeringar. Europeiska centralbanken har också varit i diskussioner om en digital euro. Europeiska centralbankens president Christine Lagarde har tidigare nämnt att kontinenten skulle kunna lansera sin egen digitala valuta.

Presidenten har emellertid också uttalat att processen kan ta upp till fyra år att genomföra framgångsrikt.

Under tiden har USA också varit i diskussioner om CBDC. Med finansminister Janet Yellen om att CBDC skulle kunna hjälpa dem utan tillgång till banksystemet i framtiden.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link