Kapitalvinster Skattefrågan Crypto Investor Backlash


Viktiga takeaways

  • Rapporter föreslår att Biden-administrationen skulle kunna fördubbla kapitalvinstskatten från 20% till 39,6% för stora investerare.
  • Nyheten fick aktiemarknader och kryptomarknader att tappa värde.
  • Även om skatten inte kommer att påverka de flesta kryptoinvesterare kan det vara skadligt för kryptoindustrin i bredare bemärkelse.
  • Nyheten har också väckt diskussion på sociala medier, eftersom användare kritiserar planen eller argumenterar för att rädslan är överdriven.

Dela den här artikeln

Rapporter föreslår att Biden-administrationen förbereder sig på att föreslå en av de största kapitalvinstskatterna i USA: s historia, en som nästan kommer att fördubbla skattesatsen för rika investerare.

Skatter riktar sig till rika investerare

Nyheter om den möjliga skattehöjningen avslöjades ursprungligen för Bloomberg av Vita husets anställda den 22 april.

Om förslaget antas kommer det att höja kapitalvinstskatten från 20% till 39,6% för investerare som tjänar mer än 1 miljon dollar. Detta skulle höja 370 miljarder dollar för statliga utgifter.

Nyheter om den möjliga ökningen har påverkat både aktiemarknaden och kryptomarknaden. Enligt Reuters föll Bitcoin under 48 000 dollar inom några timmar efter nyheten, en förlust på cirka 4%. Ethereum såg förluster på cirka 10%. Under tiden såg S&P 500, Dow Jones och Nasdaq alla förluster på cirka 0,9%.

Nyheten har också sett stora mängder diskussion om sociala medier som är relaterade till kryptovaluta. Ämnet blev en topprankad tråd på Reddits / r / kryptovaluta-subreddit och fick mer än 1 250 kommentarer. Användare uttryckte olika oro över planen eller föreslog att rädslan är överdriven.

Kommer förslaget att klara?

Från och med fredagen den 23 april har förslaget inte officiellt tillkännagivits. Biden kommer att diskutera skattehöjningen formellt när han presenterar USA: s finanspolitik nästa onsdag.

Vissa experter tror att skatteplanen faktiskt inte kommer att genomföras. Phil Orlando från Federated Hermes, Inc. sa till BNN Bloomberg att, baserat på det faktum att förslaget är den största skatteökningen i historien, är chansen att det kommer att bli framgångsrik “liten till ingen.” Istället förväntar han sig en mer blygsam skattehöjning till 25%.

Annars har Thomas Hayes från Great Hill Capital LLC föreslagit att aktiemarknaden skulle ha sett mycket större förluster om det fanns en betydande chans att förslaget skulle gå igenom.

Kommer skatteplanen att påverka kryptoanvändare?

Även om skattehöjningen godkänns påverkas de flesta investerare inte. Planen riktar sig till de översta 0,3% av investerarna, och fördelningen av kryptoförmögenhet liknar allmän förmögenhet.

2020 steg Bitcoin-priserna med cirka 300% från ett startpris på cirka 8000 $. För att tjäna mer än 1 miljon dollar på sin Bitcoin-investering det året skulle man ha haft cirka 32 BTC – ett belopp som mindre än 0,4% av Bitcoin-adresserna innehar.

Å andra sidan fungerar inte alla kryptoinvesteringar på samma sätt. DeFi-tjänster som avkastningsplattformar och likviditetspooler är utformade för att ge extremt hög avkastning till investerare som satsar måttliga investeringar för det underliggande protokollet. På samma sätt kan nya ICO se plötslig tillväxt under en kort tidsperiod.

Det betyder att vissa kryptoprojekt kan ha en högre andel användare som tjänar mer än 1 miljon dollar. Det finns dock brist på förmögenhetsfördelningsdata om dessa projekt, vilket innebär att berörda investerare fortfarande kan vara i minoritet.

Ansvarsfriskrivning: Vid skrivandet hade denna författare mindre än $ 75 i Bitcoin, Ethereum och altcoins. Denna artikel är inte skatterådgivning.

Dela den här artikelnSource link