Kanada godkänner den första direkta förvarings ETF-ETF i världen genom investeringar i syfte

De kanadensiska värdepapperstillsynsmyndigheterna har godkänt världens första direktförvarings ETF i världen genom Purpose Investments.

Syftet Ether ETF kommer att erbjuda exponering för fysiskt avvecklade Ether-tokens. Investerare kommer att kunna investera genom säkrade kanadensiska dollar, icke-valutasäkrade kanadensiska dollar och enheter i amerikanska dollar.

Ethereums ekosystem främjar adoption

VD och grundare av Purpose Investments, Som Seif tror att medan bitcoin får mycket uppmärksamhet, är eterum en av de mest spännande nya teknikvisionerna i dagens samhälle. ”Genom att lansera den första ETF i världen som direkt äger och ger exponering för Ether, gör vi det möjligt för alla investerare att ha tillgång till denna unika möjlighet och ekosystem.” Sade Seif.

Syftet med eter-ETF är att erbjuda investerare chansen att investera direkt i fysiskt avvecklad eter. Minska risken för att investerare lagrar tillgångarna i sina egna plånböcker.

Företaget kommer att biträdas av Ether Capital Corporation som konsult för Purpose Investments. På tal om partnerskapet relaterat till den nya eter-ETF: n, sade CEO för Ether Capital Brian Mosoff att ”Vi fokuserade på att ta itu med viktiga frågor som rör äterförvar, transaktioner och likviditet. Ether är den kryptovaluta som vi tror har mest potential för framtiden och det är där vår expertis verkligen ligger. Att bygga denna ETF är inte bara en naturlig förlängning av Purpose Investments digitala tillgångssortiment, utan en naturlig passform för oss på Ether Capital som arbetar tillsammans med Purpose. ”

Ethereums innehav kommer att lagras i kylförvaring. Syften med investeringar kommer att använda Gemini Trust Company för att hjälpa till i lagringsprocessen. Samma metod som företaget använder för sin bitcoin-ETF.

Bitcoin ETF-popularitet ser Ether ETF efter

Flytten innebär nu att Purpose Investments har världens första ETF: er för bitcoin och eterum. Purpose Investments lanserade bitcoin-ETF redan i februari 2021. Bitcoin-ETF har redan lockat mer än 1,4 miljarder dollar i tillgångar sedan lanseringen.

Den senaste ETF kommer sannolikt att stimulera till mer adoption bland investerare som vill få tillgång till kryptovalutamarknader. Nyheten kommer flera dagar efter att Coinbase framgångsrikt slutfört sin offentliga notering på Nasdaq.

Efter ett första kvartal som har sett kryptovalutamarknaden stiga till nya toppar, kommer investerare att leta efter att komma in i åtgärden genom mindre riskabla börser.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link