JPMorgan, DBS, Temasek ansluter sig till styrkor för Blockchain-Based Payment Company

[ad_1]

JPMorgan, DBS och Temasek har gått samman för att skapa en öppen plattform med blockchain-teknik som ser ut att lösa vanliga betalningsproblem.

I ett pressmeddelande nyligen meddelade JPMorgan ett partnerskap med finansjättarna DBS och Temasek. Partnerskapet syftar till att införa en blockchain-plattform för att ”minska nuvarande friktioner och latens för gränsöverskridande betalningar, handelstransaktioner och valutaförlikningar.”

Projektet syftar till att vara en öppen branschplattform som kommer att driva det nuvarande globala betalningsutrymmet in i en ny era. Det nyetablerade teknikföretaget kommer att kallas Partior, vilket betyder ”att distribuera och dela” på latin.

Ny era av bankbetalningar

Med hjälp av blockchain syftar Partior till att förändra hur traditionella gränsöverskridande betalningar fungerar. Därför tar du bort vanliga smärtpunkter som inkluderar flera valideringar av betalningsinformation från banker. Detta orsakar dyra avstämningsaktiviteter.

Plattformen ser ut att vara öppen för alla bankinstitut och kommer att göra det möjligt för banker och deras kunder att slutföra transaktioner i realtid. Vidare kommer Partior också att se på att lösa problem med bearbetning av globala betalningar genom att genomföra ”atomiska” avvecklingar, eller omedelbara avvecklingar, genom användning av digitaliserade kommersiella bankpengar.

Aavklädning av nuvarande friktionspunkter

På tal om partnerskapet sade VD för DBS Bank, Piyush Gupta att ”genom att utnyttja fördelarna med blockchain och smart contract-teknik kommer Partior-plattformen att ta itu med nuvarande friktionspunkter”, och tillade vidare:

”Den öppna plattformen kommer att göra det möjligt för banker över hela världen att tillhandahålla gränsöverskridande betalningar i flera valutor i realtid, handelsfinansiering, utländsk valuta och DVP-värdepappersavveckling på en plattform i världsklass, med programmerbarhet, oföränderlighet, spårbarhet inbyggd i sin svit av tjänster. ”

JP Morgan globala chef för grossistbetalningar, Takis Georgakopoulos, upprepade att JPMorgan har åtagit sig att vara en ledare som sina kunder ”övergång till flera bankplattformar, decentraliserade nätverk och programmerbara pengar.”

Företaget har också planer på att tillgodose centralbankens digitala valutainitiativ (CBDC) och användningsfall.

Som BeInCrypto tidigare rapporterade testade JPMorgan också blockchain-betalningar mellan satelliter kring jorden och fann att digitala enheter kan dra nytta av tekniken bakom digitala valutor för transaktioner.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

[ad_2]

Source link