JPMorgan-analytiker ser flera utmaningar för El Salvador Bitcoin-regel

JPMorgan Chase-analytiker tror att det finns flera utmaningar för El Salvador och dess senaste policy att göra bitcoin till lagligt betalningsmedel.

Den amerikanska multinationella investeringsbanken JPMorgan Chase tror att El Salvadors beslut att göra bitcoin till lagligt betalningsmedel kan påverka Bitcoin blockchain själv. Bloomberg rapporterade den 11 juli att ett team från banken sa att beslutet kan påverka både landet och marknadens främsta tillgång.

JPMorgan-analytikerna betonade illikviditet och transaktionsvolymernas karaktär som ”potentiellt en betydande begränsning av dess potential som utbytesmedel.” Skulle bitcoin bli ett vanligt betalningsmedel, skulle den dagliga betalningsaktiviteten utgöra 4% av de senaste on-chain transaktionerna, liksom över 1% av det totala tokenvärdet som har överförts mellan plånböcker under det senaste året.

Det är svårt att säga hur stor påverkan bitcoin kommer att ha om ett helt litet land skulle börja använda det som ett dagligt utbytesmedel. Omfattningen av operationen och snabbheten med vilken El Salvador har gjort bitcoin till lagligt betalningsmedel har gjort att vissa experter ifrågasätter beslutet. Andra frågor relaterade till lagen inkluderar allmänhetens ogynnsamhet angående effektiviteten av bitcoin som betalningsmedel.

Andra har också kommenterat de potentiella konsekvenserna av El Salvadors beslut. Internationella valutafonden (IMF) sa tidigare i år att landets dom hade makroekonomiska och juridiska frågor. Världsbanken har också nekat hjälp till landet, vilket indikerar oro som dessa stora finansinstitut har.

Oppositionspartiet i El Salvador har också väckt talan till följd av lagförslaget. Regeringsministrar har också påpekat att det skulle finnas utmaningar med att göra lönebetalningar i bitcoin, med tanke på tillgångens volatilitet.

El Salvador marscherar vidare

Trots motståndet som El Salvador har mött både internt och externt fortsätter landet och dess nuvarande ledning att tränga vidare med den nya förändringen. Den senaste uppdateringen involverade tillkännagivandet av en ny plånbok som skulle ge användarna $ 30 dollar i bitcoin efter nedladdning. Den här appen är planerad att lanseras i september.

Landet planerar också att komma in i gruvspelet, med den aktuella dagordningen att använda vulkanisk energi för att driva gruvdrift. Det har varit lite nytt om detta efter den första avslöjandet, men det verkar som om regeringen går all-in på krypto.

President Bukele tror att införandet av bitcoin kommer att hjälpa till med remittance betalningar och rep i en större del av allmänheten i banksystemet. Det återstår att se hur mycket av en positiv inverkan denna förändring kommer att få, och många länder är angelägna om att se hur genomförandet går igenom.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link