JP Morgan Eyes Ethereum insats som ’snabbväxande intäktsmöjlighet’

I korthet

  • Investeringsbankjätten JP Morgan brukade vara antikrypto.
  • Nu lägger det ut rapporter om bevis på stake och Ethereum, och ser på tillväxten i den staking biz att nå 40 miljarder dollar år 2025.

JP Morgan, en av världens största investeringsbanker och tidigare en som var skeptisk till kryptovalutaindustrin, har sagt att de tror på kraften i att satsa: det mer energieffektiva sättet att skapa och distribuera kryptovalutor.

Den New York City-baserade banken sa i en rapport att kryptovalutans insats totalt sett gör ”kryptoekosystemet mer attraktivt som en tillgångsklass.” Detta beror på att insatser kan vara en viktig inkomstkälla för privatpersoner och institutionella investerare, sa banken.

Men vad är satsning? Och varför pratar en bank som JP Morgan om det?

Staking är ett system där användare går med på att låsa in pengar i ett nätverk för att hjälpa det att validera transaktioner. Dessa typer av kryptonätverk körs på något som kallas bevis på insatsen—Som skiljer sig från bevis på arbete, systemet som Bitcoin, den största kryptovalutan, använder.

Bevis på arbete används av många andra kryptovalutanätverk – inklusive Ethereumjust nu – för att validera transaktioner också. Det fungerar genom att använda många datorer för att lösa komplexa pussel som i sin tur håller nätverket igång smidigt.

Det finns bara ett problem: det använder enorma mängder datorkraft och kan därför skada miljön när den kraften beror på energikällor som kol. Koldioxidavtrycket av Bitcoin (och andra valutor) är en hett ämne just nu, men förespråkarna för Bitcoin-gruvdrift hävdar att mycket av den energi som används för att underhålla nätverket är förnybar och att eventuella risker i slutändan är värda det för att säkerställa nätverkssäkerhet.

Men utöver Bitcoin använder ett antal andra kryptovalutor proof-of-stake-systemet, vilket är mer miljövänlig, eftersom det inte kräver ”gruvdrift” för att skapa och distribuera ett givet nätverks ursprungliga valuta. Ethereum, den näst största kryptovalutan efter marknadsvärde, håller på att bli en uppgradera där den snart kommer att använda bevis på insats istället för bevis på arbete, vilket kommer att betyda slutet av gruvdrift i Ethereum.

Och JP Morgan sa i sin nya rapport, ”A Primer on Staking – The Fast Growing Opportunity for Cryptocurrency Intermediaries and Their Clients”, att beviset på insats kommer att bli mer attraktivt när Ethereum-uppgraderingen är klar – och kan växa till 40 miljarder dollar. industrin år 2025.

”Vi uppskattar att staking för närvarande är en $ 9 miljarder dollar för kryptoekonomin, kommer att växa till $ 20 miljarder efter sammanslagningen av Ethereum och skulle kunna uppgå till $ 40 miljarder till 2025 om beviset på insatsen skulle växa till det dominerande protokollet,” läser rapporten.

Banken tillade att krypteringsförmedlare som Coinbase kommer att tjäna mer pengar om bevis på insats blir populärt. Coinbase, den största kryptobörsen i USA, kan tjäna upp till 500 miljoner dollar i intäkter i slutet av 2025, säger rapporten.

Coinbase tillåten kunder att sätta sin krypto i april.

Bevis på kryptotillgångar i staven, som inkluderar Polkadot och Cardano, kan också öka i värde, tillade JP Morgan. ”När staking blir vanligare tror vi att det skulle kunna öka intresset och börsvärdet för kryptokurver med högre bevis”, konstaterade rapporten.

JP Morgan var tidigare antikrypto. Dess vd, Jamie Dimon, berömt ämnad Bitcoin och kryptoindustrin 2017, kallar den största krypton ”ett bedrägeri.”

Det amerikanska multinationella är nu mer öppet för kryptovärlden och regelbundet samtal om digitala tillgångar. Det redan nu banker kryptobörser Coinbase och Gemini.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link