Journal of Financial Planning Survey visar fler finansiella rådgivare som stöder krypto

Enligt en undersökning genomförd av Journal of Financial Planning and Financial Planning Association (FPA) rekommenderar fler finansiella rådgivare kryptovalutor till sina kunder än någonsin tidigare.

Medan många finansiella rådgivare fortfarande är skeptiska till livskraften och framtiden för digitala tillgångar, verkar det som om åsikterna försvagas i branschen kring kryptovaluta. Detta är enligt en 2021 Trends in Investing Survey. Undersökningen visar att mer än en fjärdedel av finansiella rådgivare uppgav att de planerar att ge fler rekommendationer till kunder om att investera i digitala tillgångar under nästa kalenderår.

Dessutom rapporterade nästan hälften (49%) av alla tillfrågade att kunder hade frågat dem om att investera i krypto under de senaste sex månaderna.

Dessa siffror representerar en betydande ökning av intresset av både rådgivare och deras kunder. Kryptovalutor lades bara till undersökningen 2018 när bara 1,4% av rådgivarna uppgav att de rekommenderade eller skulle rekommendera dem de närmaste 12 månaderna.

De följande två åren sjönk det faktiskt under 1%. När det gäller klienterna har antalet av dem som frågar rådgivare om kryptor nästan fördubblats sedan 2020-undersökningen.

Ett annat intressant tillskott till undersökningen i år var en fråga om deras eventuella deltagande i GameStop-rallyt. Medan de flesta rådgivare uppgav att de inte köpte in i GameStop-mani, sa 34% att deras kunder köpte aktier medan 20% köpte några själva.

Kändisekonomiska experter rekommenderar också krypto

Medan finansvärlden brottas med att helt använda kryptovalutor har ett antal högt profilerade medlemmar i samhället rekommenderat att investera i digitala tillgångar. Även om det inte är finansiella rådgivare i handeln, har dessa individer mycket kunskap om att investera och har mycket inflytande på allmänhetens åsikt.

Medvärd för Shark Tank, Kevin O’Leary, som ursprungligen uppgav att Bitcoin var en “värdelös valuta”, har nu bytt melodi. Nyligen uppgav tv-värden och affärsmannen att han kommer att flytta cirka 3% av sina tillgångar till kryptovaluta och anser att allmänheten bör göra detsamma.

I mars, ‘Mr. Underbart ‘twittrade, “Är bitcoin en valuta? Fast egendom? En tillgång? Kanske alla ovanstående, jag går med en portföljallokering på 3% och tittar på att investera i gruvarbetare som kan skapa mynt under ett mandat på 0 kol så hållbart! ”

Ett annat namn i finansspelet som började rekommendera krypto är Anthony Scaramucci. Den tidigare kommunikationsdirektören i Vita huset sa att han rekommenderar sina kunder att investera mellan 1% och 3% i kryptovalutor.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link