John McAfee hittades död i spansk fängelsecell: rapport

Teknisk entreprenör och antivirusprogramutvecklare John McAfee hittades död idag i sin fängelsecell, enligt en rapport från den spanska tidningen El Mundo.

Ett uttalande från Spaniens justitieavdelning bekräftade nyheten och föreslog en potentiell dödsorsak: “Allt pekar på att det kan vara en död av självmord.”

McAfee hade hållits kvar i Spanien sedan slutet av förra året på grund av skatteflykt. hans utlämning till USA godkändes i morse, enligt Reuters.

I mars var McAfee det anklagad om separata anklagelser för penningtvätt och bedrägerier i samband med hans affärer i kryptovaluta. Amerikanska advokater anklagade McAfee för att ha ordnat ett “pump-and-dump” -schema och använt sociala medier för att olagligt marknadsföra initiala mynterbjudanden.

McAfees ursprungliga anspråk på berömmelse var McAfee Associates, det antivirusprogramvaruföretag som han grundade 1987. Han avgick från sin position 1994 och tillbringade resten av sitt liv distansera sig från företaget.

McAfee var också en påstådd mördare: han stod i centrum för en utredning kring grannens död i Belize, även om han gjorde det aldrig formellt laddad. Han blev så småningom ansvarig för döden, men vägrade att betala domen på 25 miljoner dollar.

En hängiven libertarian, han försökte köra som president 2016 och 2020.

“Vet att om jag hänger mig, a la Epstein, kommer det inte att vara mitt fel”, tweetade McAfee förra året och hänvisade till en teori om döden till dömd sexöverträdare Jeffrey Epstein.

Redaktörens anmärkning: Den här berättelsen uppdaterades efter publicering för att ge ytterligare information om de brottmål som McAfee ställdes inför.

Source link