Jay-Z och Sotheby’s Auctioning Off NFT för att fira ’Reasonable Doubt’

Jay-Z har i samarbete med Sotheby’s tillkännagett en icke-fungibel token (NFT) -auktion för att fira 25-årsjubileet för ett av de bästa rapalbum som någonsin producerats.

’Reasonable Doubt’ NFT kommer att vara ett digitalt verk baserat på omslagsbilden för Jay-Zs debutalbum från 1996. Försäljningen kommer att hållas av Sotheby’s och är till för en speciell auktion med en parti som pågår till 2 juli. Pjäsen som säljs har titeln ’Heir to the Throne: An NFT in Celebration of Jay-Z’s Reasonable Doubt 25th Anniversary av Derrick Adam.’ Den har ett digitalt porträtt av Jay-z som inspirerades av omslagskonsten för det klassiska albumet.

En verklig version av konstverket finns och ingår i rapparens personliga konstsamling. Budgivning på auktionen började på 1 000 dollar och har sedan dess varit upp till 2 200 dollar. Intäkterna från försäljningen går till välgörenhetsorganisationer som Jay-Z stöder, till exempel hans Shawn Carter Foundation som hjälper ungdomar att få tillgång till gymnasieutbildning. Auktionshuset accepterar både Ethereum och Bitcoin som betalningsalternativ med kryptobetalning som hanteras via Coinbase Commerce.

Enligt listan på Sotheby’s, ”tolkar Adams arbete om rekonstualiserar albumomslaget för att skapa ett nytt samtida intryck på ett porträtt som definierade en era – som en kommentar och påminnelse om att Reasonable Doubt fortfarande är viktigt och nytt idag. Tronarvingen är den första NFT någonsin för både Jay-Z och Derrick Adams. ”

Adams namn har ökat nyligen, med flera högsäljande bitar som auktioneras ut de senaste åren. Konstnären var också med i Beyonces 2020-film Black is King.

Albumet ’Reasonable Doubt’ anses vara en av de mest betydelsefulla rapskivorna genom tiderna och cementerade Jay-Z som en av pionjärerna på 90-talets hiphop.

Auktionen kommer på kontroversiella klackar

Tillkännagivandet och lanseringen av Jay-Zs ’Reasonable Doubt’ -auktion kommer bara några dagar efter att lite drama utvecklades kring albumet. Medgrundare av Roc-A-Fella Records Damon Dash stämdes av företaget för att försöka sälja upphovsrätten till albumen som en NFT förra veckan. Enligt domstolshandlingarna hävdar Roc-A-Fella Records att etiketten äger rättigheterna till albumet, inte Dash. Därför kan Dash inte auktionera bort något som han inte har något ägande över. Dash äger fortfarande en tredjedel av etiketten, ändå har han ingen rätt att sälja något som företaget äger.

Auktionen var planerad till denna vecka på NFT-plattformen SuperFarm men fick axeln efter att både marknaden och Dash själv fick brev från etikettens advokater. Dash har dock inte omfamnat det meddelandet, eftersom det rapporteras att han fortfarande försöker handla NFT till andra platser. Dash hävdar att han försökte sälja sin andel i etiketten och som en NFT och inte albumrättigheterna, men det återstår att se om det ens är en möjlighet.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link