Japans finansregulator varnar Binance fungerar utan registrering

Japans byrå för finansiella tjänster (FSA) utfärdad a varning till kryptobörs Binance, vilket indikerar att börsen verkade i landet utan att registrera sig hos tillsynsmyndigheten. Meddelandets giltighet har bekräftats av en källa nära saken.

År 2017 inledde FSA en registreringsprocess i Japan som krävde att kryptoföretag skulle lämna in till tillsynsmyndigheten för att fortsätta arbeta.

Flytten var en reaktion på ett antal hack och förekomster av dåligt utrustade team som hanterade kryptoföretag, särskilt utbyten. Mount Goxs fall 2014 är kanske det mest minnesvärda, men en annan Rapportera avslöjade att över 500 miljoner dollar förlorades för hack under första halvåret 2018.

Dagens varning är Binances andra från FSA. Den första utfärdades 2018, varefter utbytet flyttade sin verksamhet till Malta (innan vi åter flyttar till Caymanöarna).

Det verkar nu som användare i Japan fortfarande har tillgång till webbplatsen och gör affärer. Binance har ännu inte svarat på förfrågningar från Avkryptera i frågan.

Changpeng “CZ” Zhao, företagets VD, berättade Avkryptera att Binance inte har något formellt huvudkontor under årets Ethereal Summit.

Binance borstar med regulatorer

Cryptocurrency exchange är största handelsplattformen i branschen i volym. Denna titel har dock inte kommit lätt. Binance har ofta varit centrum för flera regleringsdualer runt om i världen.

År 2020 utfärdade den malaysiska regeringen en liknande varning till de japanska tillsynsmyndigheterna och uppgav att börsen fungerade olagligt. I USA har insatserna varit mycket högre. Rapporter från tidigare i år anges att Commodity Trading Futures Commission (CFTC) undersökte Binance för att tillåta amerikanska medborgare att handla derivat utan att registrera sig i CFTC.

Binance har arbetat hårt för att underlätta dess komplicerade regler. I april anställde företaget den tidigare fungerande valutatillsynsmannen (OCC), Brian Books, för att leda Binance.US, börsens USA-baserade enhet.

Om den senaste varningen från FSA kommer att stoppa Binances verksamhet återstår att se. Men med tanke på plattformens historia kommer detta meddelande sannolikt att ha liten effekt.Source link