’Jag kallar det den monetära revolutionen’, säger Krakens Maximilian Marenbach

BeinCrypto pratade med Maximilian Marenbach från Kraken om bitcoin som en värdebutik, IEO och framtiden för kryptovalutor.

Kraken är ett av de största kryptovalutabörserna i världen. Den har en handelsvolym dygnet runt på 907,26 miljoner dollar i skrivande stund. Som sådan har det varit främst och i centrum för många av de förändringar som har hänt under denna tid. Ett av dess huvudsakliga mål är att påskynda antagandet av krypto.

Marenbach är för närvarande chef för partnerskap och affärsutveckling för Europa vid börsen. Han arbetar också som frilansande blockchain-konsult på sidan och är ICO-konsult.

”Det här kan vara en revolution”

Precis som Kraken är Marenbach inte nytt för kryptovaluta.

”Jag började komma in i krypto för ungefär sex år sedan, plus-minus lite, lite längre sex, nio år. Jag lärde mig det av en dåvarande kollega till mig, förklarar han.

”Sedan började jag göra lite mer forskning om det och vad det egentligen är som jag bara investerade mina pengar i. Jag började förstå filosofin mer. Idén om decentralisering, tanken på att ge makten tillbaka till folket och varför i helvete är det bara en regering som får utfärda lagliga anbud för utbyte av varor och tjänster. ”

”Varför skulle de göra det nu? Varför inte vi två som får vissa anbud? Och den här tanken slog mig verkligen, efter att ha arbetat i banksektorn tidigare, efter att ha sett hur många som blev helt strimlade i finanskrisen, säger han.

”Efter att ha sett hur många människor som förlorat sin förmögenhet, tappat sitt försörjning på grund av, fastnade finansinstitutets girighet mig verkligen. Jag såg verkligen att detta kan vara en förändring. Detta kan vara en revolution. Jag kallar det så att säga den monetära revolutionen. Det var då jag började när jag blev mer involverad i rymden. ”

Den gamla bitcoinfrågan

Som veteran på kryptovalutascenen är Marenbach inte främmande för volatiliteten och cyklerna kring den ursprungliga krypton, bitcoin.

Den höga volatiliteten i bitcoin gör det dock inte lätt för alla investerare att lita på dess potentiella funktion som värdeförråd. Som sådant undermineras dess värde som en säker tillflyktsort. För Marenbach borde denna volatilitet inte ge tvivel om myntet.

“Om du tittar på prishistoriken för bitcoin de senaste tre eller flera åren och jämför den med andra tillgångsklasser, skulle jag fortfarande se bitcoin och andra kryptotillgångar som en säker tillflyktsort. Det är dock heller ingen hemlighet att bitcoinpriset visar en viss grad av volatilitet, vilket dock har minskat betydligt de senaste åren. “

Han förklarar att, särskilt i tider med ekonomisk och social osäkerhet, kommer fler människor att vända sig till bitcoin. Dessutom ser han den aktuella marknadsutvecklingen som en normal mognadsfas som varje ny bransch går igenom.

Bygga förtroende och säkerhet i krypto

Medan Marenbach kanske tror att bitcoin fortfarande mognar, snarare än att misslyckas, är han inte lika uppmuntrande för alla tokens.

Detta gäller särskilt när det gäller initiala utbyteserbjudanden (IEO), som inte erbjuds av Kraken. Handelsplattformen stöder trenden, eftersom flera andra börser hype dessa erbjudanden.

”Kraken Cryptocurrency Exchange har strikta screeningkriterier för de tokens vi har listat. Huvudkriteriet för att lista nya tokens är att stödja projekt som är i linje med vårt företags huvudsakliga uppdrag: Påskynda antagandet av kryptovaluta så att världen kan uppnå ekonomisk frihet och inkludering. Vi ser till att varje token går igenom efterlevnad, juridiska och säkerhetskontroller. Säkerheten för utbytet och säkerheten för våra kunder är våra högsta prioriteringar och avgör allt vi gör. ”

”Kraken har alltid rankats som mycket säker och mycket pålitlig väg. Detta var mycket viktigt för att bygga vårt varumärke och bygga vårt rykte och faktiskt främja hela ekosystemet, hela revolutionen och hela rörelsen bakom det, ”förklarar han.

En del av detta handlar också om att tillgodose alla. Inte bara de med mycket pengar att sätta i börsen. För Marenbach, medan investeringar och utgifter kan kartläggas över regioner, är varje individ enastående unik.

”Alla har sina egna mål, och det här är nyckeln för Kraken, för att se till att vi tillgodoser alla olika användartyper och att det inte bara skulle vara en tjänst, för för att verkligen främja global monetär förändring måste du kunna att betjäna alla eftersom vi alla är en del av det. ”

Stor på DeFi

För Marenbach personligen handlar det inte bara om vilken krypto som går högt eller när nästa bull run kommer för bitcoin. Han är också intresserad av att verktygen bygger på samma teknik.

”Jag är en enorm förespråkare för DeFi-rymden bara för att det ger investerare eller användare eller vad du än vill kalla det, en miljon alternativ till det befintliga skorpiga finansiella systemet som har misslyckats med människor.”

”Jag menar, vi skapade saker i ett finansiellt system av en mycket god anledning och om du tittar på det nu har det definitivt misslyckats oss som ett samhälle i allmänhet. Vilket har gynnat en mycket liten del, kanske till stor del, men den stora majoriteten av människor känner sig förrådda. Så jag ser att DeFi-utrymmet verkligen kan hjälpa dem att lindra smärtan och se till att människor har ett alternativ till det gamla skolans centraliserade finansiella system, förklarar han.

“Så mycket mer att komma, så mycket mer att göra”

För Marenbach är krypto fortfarande i början. Han ser att samhället växer och utmaningar fortsätter att dyka upp. Han anser dock att detta bara är början när det gäller framtiden.

”I början hade jag inte mycket erfarenhet. Det tog mig ganska lång tid att förstå det. Filosofin, förstås, men också tekniken bakom den, särskilt, säger han.

”Jag känner att det bara är 0,01% gjort här, eller hur? Det är bara så mycket mer som kommer, så mycket mer att göra, så många fler utmaningar att möta, och jag är bara väldigt glad att vara en liten del av det. ”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link