Jack Dorsey Tweets Support för nigeriansk Bitcoin Adoption

VD för Twitter, Jack Dorsey, har signalerat sitt stöd för nigeriansk bitcoin-adoption genom en serie tweets under helgen.

Dorse är ett av de stora kändisnamnen i kryptosamhället. Som ett resultat väcker hans tweets om krypto mycket intresse, oavsett hur kryptiska eller enkla de är.

Han började sin serie tweets helt enkelt med en enda nigerianska flaggan. Detta hände en dag efter att regeringen meddelade att den skulle förbjuda Twitter i landet. Förbudet trädde i kraft till följd av att Twitter raderade tweets av president Buhari.

Nigerianska Bitcoin tweets

Senare samma dag publicerade Dorsey ytterligare en tweet som visar den nigerianska flaggan ”Skakar hand” med bitcoin.

Detta följdes av att han twittrade: ”Folket i Nigeria kommer att leda #bitcoin. ”

Detta var en offert-tweet över ett öppet brev från den amerikanska fotbollsspelaren Russell Okung till den nigerianska presidenten.

Okung publicerade det öppna brevet i Bitcoin Magazine. I den uppmanade han den nigerianska regeringen att acceptera en nationell bitcoin-standard. I artikeln skrev han:

”Snart kommer varje nation att ställas inför detta beslut, men de som utnyttjar det nuvarande ögonblicket proaktivt, som vi just har bevittnat i El Salvador, kommer att få betydande fördelar globalt för kommande generationer.”

Slutligen, Dorsey’s senaste tweet om ämnet var en grafik som visade Afrika ledande inom peer-to-peer bitcoin-volymtillväxt för 2021.

Det är inte första gången Square CEO visar intresse för krypto och Afrika. Efter att ha besökt Ghana, Etiopien, Sydafrika och Nigeria 2019 sa Dorsey att han planerade att göra det flytta till ett land på kontinenten i några månader 2020.

Men han omprövade flytten när COVID-19-pandemin tog fart.

Nigeria och kryptovaluta

2020 blev Nigeria den näst största bitcoinhandlaren i världen. Regeringens förhållande till kryptovalutor har dock varit instabilt.

I september 2020 tillkännagav den nigerianska värdepapperskommissionen ett historiskt regelverk som erkänner kryptotillgångar som värdepapper. Detta betyder dock inte att krypto är helt erkänd. Detta beror på att centralbanken är i direkt opposition.

I början av 2021 bekräftade Nigerias centralbank (CBN) sin order till alla finansinstitut. Detta varnade dem för att sluta tillhandahålla kryptotjänster på och utanför rampen. Detta orsakade problem för centraliserade börser som är verksamma i landet.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

Source link