Jack Dorsey är helt inne på Bitcoin: Ethereum, Dogecoin och andra mynt ” Faktorerar inte alls ”

I korthet

  • Jack Dorsey talade idag vid Bitcoin 2021-konferensen i Miami.
  • Han diskuterade sin alltmer Bitcoin-centrerade världsbild, inklusive olika projekt och planer för att öka antagandet och utvecklingen.

Twitter och Square CEO Jack Dorsey är en färgad bitcoiner – en man som har beskrivit kryptovalutan vitbok som ”poesi” vem har en Bitcoin klocka i hans hem, och har donerat gott om medel för att påskynda Bitcoin antagande och utveckling.

Idag, vid Bitcoin 2021-konferensen i Miami, fördubblade han den kärleken. Under en nästan 30 minuters eldchatt med Human Gladfondens Alex Gladstein levererade Dorsey platitud om myntet och sade: ”Bitcoin förändrar absolut allt” och ”Jag tror inte att det finns något viktigare under min livstid att arbeta med.”

”Vad mina företag kan göra för att göra det tillgängligt för alla är hur jag ska tillbringa resten av mitt liv”, förklarade Dorsey. ”Om jag inte var på Square eller Twitter skulle jag arbeta med Bitcoin. Om det behövde mer hjälp än Square eller Twitter skulle jag lämna dem till Bitcoin. ”

Gladstein inledde Dorsey från ämne till ämne, vilket gav honom möjlighet att beröra en rad tidigare tillkännagivna projekt relaterade till Bitcoin och decentraliserad teknik, samt en chans att dela sina åsikter om altcoins och centralbankens digitala valutor (CBDC). Frågade om hur Bitcoin kan hjälpa ombord de som inte är bankerade –beräknas till 1,7 miljarder människor internationellt från och med 2017 – Dorsey gjorde sitt argument för att skrota det nuvarande banksystemet.

”Tja, vi behöver inte bankerna längre”, svarade Dorsey. ”Det finns så mycket arbete att göra kring tillgänglighet och så mycket arbete att göra kring utbildning så att människor själva kan äga idén.”

”Vi behöver inte de finansinstitut som vi har idag”, fortsatte han. ”Vi har en som blomstrar, som är sund, som ägs av samhället och som drivs av samhället, som har detta otroliga och fantastiska samförstånd som alltid lyckas göra rätt över tiden. Det är ädelt, och det är så sällsynt och så unikt. Allt vi kan göra för att bygga det och skydda det, är vi nöjda med. ”

Dorsey talade också om kapitalfonden som han började med rapparen och entreprenören Jay Z i februari. Paret donerade 500 BTC (cirka 18,6 miljoner dollar nu) för att uppmuntra Bitcoin-utveckling runt om i världen, med början i Afrika och Indien. Dorsey sa att de arbetar med att inrätta en styrelse för fonden, och då kommer den att börja ge bidrag i BTC – och han kommer inte att ha någon kontroll eller säga om styrelsens beslut.

”Jay älskar Bitcoin”, sa Dorsey. ”Han går mycket djupt in i vad han älskar, han tror på det, och han tror också på denna idé att se till att om vi ska skapa dessa pengar för världen måste de utvecklas runt om i världen.”

Tidigare i morse twittrade Dorsey det Square övervägde att skapa en Bitcoin-plånbok för hårdvara för icke-vårdnadsinnehav och att det skulle skapas i det fria med samhällsengagemang. På frågan om det av Gladstein verkade han lite mer säker på att det skulle hända.

”Vi vill inte konkurrera med hårdvaruplånböckerna där ute”, säger Dorsey. ”Vi vill bara ta det till nästa nivå och få till 100 miljoner fler människor som har lösningar utan vårdnad. Vi kommer sannolikt att göra det någon gång mycket snart. ”

Det handlar om Bitcoin för Square och Dorsey. ”Det är därför vi inte hanterar andra valutor eller mynt. Vi är så fokuserade på att göra Bitcoin till den inhemska valutan för internet, sade han och diskuterade behovet av att stödja Blixtnätverk för att göra Bitcoin mer livskraftigt för daglig användning och betalningar.

Faktum är att Dorsey avskedade andra kryptovalutor, till exempel Ethereum och Dogecoin, helt och hållet. ”Alla andra mynt, för mig, spelar ingen roll alls”, sa han.

Om ämnet regeringar som bedriver CBDC som alternativ till Bitcoin-antagande, sa Dorsey, ”De är stötar på vägen och de är skitsnack. Vi har ett mycket bättre alternativ i Bitcoin. ”

Konversationen avbröts kort av högerhögeraktivisten Laura Loomer, som har förbjudits från Twitter. Hon kallade Dorsey för ”censurens kung” och sa att han inte hade ”rätt att vara här” och talade om de friheter som Bitcoin gav. Gladstein frågade Dorsey om sociala medier kan bli mer censurresistenta, som Bitcoin.

”Jag vet att det finns många av er där som inte håller med [Twitter’s] politik och hur vi har utvecklat dem, säger Dorsey. ”Mitt mål, i mitt liv just nu, är att ta bort företagens företagande så mycket jag kan.” Han talade om Twitters Blue Sky-initiativ att bygga en decentraliserad standard för sociala medier och föreslog att den skulle vara fri från den typ av censur och företagsinflytande som ses på Twitters huvudplattform.

”Det kommer inte att ha några av de begränsningar som du ser på Twitter. Vi är helt inspirerade av Bitcoin och vi vill göra samma sak för sociala medier, säger han. ”Jag ska bevisa det för dig. Och sedan kan vi ha en ny konversation senare. ”

Source link