Italiensk fotbollskapten Giorgio Chiellini släpper NFT-samlingen

Italiens fotbollslandskapten Giorgio Chiellini har lanserat en helt ny samling icke-fungibla tokens (NFT).

Serien gick live, exklusivt på Blockasset, den 9 juli när fotbollsspelaren förbereder sig för att leda Italien i UEFA Euro 2020-finalen mot England på Wembley Stadium. Det är Italiens första eurofinal sedan 2012 och Englands första sedan deras VM-vinst 1966.

Enligt rapporterna kommer samlingen att återspegla kaptenens ”gladiatoranda”.

En unik NFT med titeln The Gladiator, med Chiellini i antik romersk dräkt. Högsta budgivaren för The Gladiator får också chansen att träffa Chiellini, plus en av hans matchade tröjor, signerad av spelaren själv. Dessutom kommer de att få två biljetter för att se kaptenen spela, antingen för Italien eller hans inhemska klubb, Juventus. Vid tidpunkten för pressen motsvarade det högsta (och enda) budet på Blockasset 965 $.

NFT-samlingen inkluderar också 25 upplagor av The Leader. Detta konstverk visar den italienska kaptenen som tacklar en gladiator, med det romerska colosseumet i bakgrunden. 100 utgåvor av kaptenen och 1 000 av The Icon kompletterar samlingen.

Blockasset är de exklusiva värdarna för NFT-budgivningen, och inte bara för Chiellinis samling. Den franska fotbollslegenden David Trezeguet, tidigare av Chiellinis nuvarande klubb Juventus, lanserar också en NFT-samling med plattformen. Enligt Blockasset har de arbetat med Trezeguet för att erbjuda sina fans en bit av ett legendariskt ögonblick i sin karriär. Nämligen målet som säkerställde Frankrike en seger vid EM 2000.

NFT fortsätter att översvämma sportvärlden

Chiellini och Trezeguet är bara två av listan över idrottare som släpper samlingar med Blockasset. Den relativt nya plattformen och marknaden, som byggdes på Solana, kommer också att vara värd för NFT-serien med boxningsmästaren Terence Crawford och MMA-personligheterna Darren Till och Leon Edwards.

Plattformen handlar uteslutande om idrottare och är en av de senaste dragningarna i äktenskapet mellan NFT och sportvärlden. Andra tillkännagivanden i den här linjen inkluderar två Washington-idrottslag som släpper NFT-samlingar, vilket rapporterades den 10 juli. Både Washington Wizards från NBA och Washington Capitals från NHL släpper NFT-serien i samarbete med Monumental Sports & Entertainment.

Capitals är inte heller det enda NHL-laget som går på NFT-tåget den här månaden. Deras tillkännagivande följde kort efter Las Vegas Golden Knights. Deras auktion av sju unika NFT: er slutade den 4 juli.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

Source link