IRS söker $ 32 miljoner budget för kryptoskatt

US Internal Revenue Service har begärt en stor budget för att utreda kryptobrott och jaga kryptovalutarelaterade skatter för 2022.

IRS lade fram sina planer i ”Congressional Budget Motification & Annual Performance Report and Plan” för räkenskapsåret 2022.

I avsnittet om kryptotillgångar och brottsutredningar som involverade dem lade skatteavdelningen fram ett budgetförslag på 32,2 miljoner dollar. Rapporten uppgav att den totala budgetförfrågan var 13,2 miljarder dollar, 10,4% mer än räkenskapsåret 2021.

Enligt IRS behövs finansieringen för att ”samla in 3,5 miljarder dollar i skatt för att finansiera regeringen och stärka skatteefterlevnaden.”

Taxman kommer för krypto

Byrån delade upp förbättringen av budgeten för verkställighetsoperationer i tre områden. Det tilldelade 3,34 miljoner dollar för IT-specialister, 6 miljoner dollar för hårdvara och programvara och 23 miljoner dollar för avtalsmässiga tjänster.

Eftersom IRS utökar sin arsenal söker den också tjänster från externa experter inom blockchain, kryptovalutor, it-brottslighet och analys.

Det planerar att bygga en intern instrumentpanel för kryptovaluta och blockchain-analys som heter STRIKES. Det finns också planer på att upprätta en ”One-IRS-metod för att inte följa kryptokurrency kring både skatte- och icke-skattesatsutveckling”, tillade den.

Instrumentpanelen skulle kunna utnyttja befintliga leverantörsprodukters kraft för att kombinera dem och dra nytta av de styrkor som varje levererar.

IRS uppgav att det skulle samarbeta med andra affärsenheter för att få utredare att tillhandahålla identifiering och övervakning av olagligt aktivitetsmönster.

”I kombination med omfattande underrättelseinsamling skulle dessa entreprenörer leverera proaktiv blygenerering kring skatteöverensstämmelse och olagliga aktiviteter med kryptovaluta.”

IRS ber kongressen om hjälp

I en relaterad utveckling sa IRS-kommissionär Charles Rettig på tisdag att kongressen måste tillhandahålla tydlig lagstadgad myndighet för skatteverket att samla in information om kryptovalutaöverföringar värderade till över 10 000 dollar som till stor del går orapporterade.

Enligt Reuters noterade han kryptovalutans börsvärde och uppgav att det finns mer än 8 600 börser över hela världen.

Biden-administrationens skatteintäkter från 2022 innehöll ett nytt krav att kryptovalutaöverföringar på 10 000 dollar eller mer ska rapporteras till IRS på ungefär samma sätt som banker rapporterar kontantöverföringar.

I maj rapporterade BeInCrypto att det amerikanska finansdepartementet planerade att samla in ytterligare 700 miljarder dollar genom nya skatteåtgärder inklusive ovan nämnda rapportering.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link