IRS & DOJ sätter syn på Binance för att utrota olaglig aktivitet

[ad_1]

Binance, ett av de största kryptovalutabörserna, står inför en utredning av IRS och DOJ. Regeringsenheterna letar efter information från individer med insikt i börsens affärsmetoder.

Binance Holdings är för närvarande under utredning av United States Justice Justice (DOJ) och Internal Revenue Service (IRS), enligt en Bloomberg-rapport. Målet är att pröva den olagliga aktiviteten som påstås ha hittat ett hem inom den oreglerade kryptomarknaden och dess största utbyte.

Enligt en anonym källa med insikt i Binances praxis börjar tjänstemän som hanterar penningtvätt och skattebrott ställa frågor. Börsen, ledd av Changpeng Zhao, har stigit för att dominera den nuvarande kryptobörsmarknaden sedan öppnandet 2017.

I ett officiellt uttalande sa Binance-taleskvinnan Jessica Jung, ”Vi tar våra juridiska skyldigheter mycket seriöst och samarbetar med tillsynsmyndigheter och brottsbekämpning på ett samarbetsvilligt sätt.”

Trots en politik för att inte kommentera specifika förfrågningar fortsätter hon med att säga: ”Vi har arbetat hårt för att bygga ett robust efterlevnadsprogram som innehåller principer och verktyg för penningtvätt som används av finansinstitut för att upptäcka och ta itu med misstänkt aktivitet.”

Nyligen drog ett blockchain-kriminalteknikföretag, Chainalysis, som arbetade med amerikanska federala myndigheter, att fler medel kopplade till kriminell verksamhet gick genom Binance än något annat enskilt utbyte.

Detta har uppenbarligen väckt några ögonbryn från amerikanska tjänstemän som är oroliga för att kryptovalutor används för att dölja olagliga transaktioner tillsammans med skatteundandragande.

Amerikanska tjänstemän som är inblandade i sonden inkluderar federala åklagare med DOJ: s bankintegritetsenhet och amerikanska advokatbyråns advokater. Specifikationerna för vad dessa tjänstemän undersöker är ännu inte kända.

Det är inte första gången Binance faller under kontroll från en regering. De stod inför regleringsfrågor i Europa för aktiehandelstjänster och fick till och med en offentlig tunga från tyska tillsynsmyndigheter.

I skrivande stund har varken DOJ eller IRS inte släppt några officiella uttalanden om saken.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

[ad_2]

Source link