Iranska Crypto Mining Farms frivilligt stänga av under rullande blackouts

[ad_1]

Iran har börjat rulla ut strömavbrott, en sista utvägåtgärd för att förhindra en total elavbrott i regionen.

Medan kryptokurrencybrytning delar en del av skulden från myndigheter, stänger vissa officiella gruvgårdar av sig frivilligt. För att underlätta bördan för landets elnät.

De rullande blackouts kommer att påverka den iranska huvudstaden Teheran, liksom provinserna Alborz och Khorasan Razavi. Rapporter visar att strömavbrottet kommer att pågå i minst två timmar och kan pågå på kvällen.

Iranska tjänstemän har anklagat blackouts för den ökande elbehovet som följer med kryptogruva. Bland andra orsaker, som inkluderar värme och torka som i sin tur påverkar produktionen av vattenkraft.

Regeringen publicerade en rapport denna månad som avslöjade en nedgång på 43% i nederbörd jämfört med det iranska genomsnittet. Denna nedgång kan betyda osäkra saker senare under året för landets vattenförsörjning.

Rapporter säger också att elföretag genomförde avstängningar vid fyra myndigheter med överdriven energianvändning.

Irans kraft mot kryptovalutagruv

De rullande blackouts är den senaste åtgärden som den iranska regeringen inför för att minska miljöpåverkan av kryptovalutagruv. Det är en grogrund för aktivitet för gruvgruppen, som tycker att dess subventionerade energipriser är tilltalande.

Regeringen gav till och med tillstånd för kraftverk att bryta kryptovalutor i sig själv redan 2020. Men under de senaste veckorna har Iran börjat slå ner på kryptogruvsaktiviteter. På grund av den ökade belastningen på landets elnät.

Den 16 maj rapporterade rapporterna att någon som fångade kryptovalutor på sin hushållsel skulle få höga böter. Dessutom skulle de tvingas betala ersättning för den skada som orsakats elnätet. Vid den tiden hänvisade rapporter till varningar om att om kryptogruvsaktiviteter fortsatte i sin nuvarande takt, kunde blackouts förväntas i landet.

Mindre än en vecka senare avslöjade rapporter att iranska regeringsunderrättelsetjänstemän rotade ut alla olagliga kryptogruvar. Landets underrättelsedepartement inrättade kommittéer i olika regioner för att lokalisera och beslagta eventuella olicensierade gruvgårdar.

2021 har redan sett belöningen fördubblats för eventuella tips mot olagliga kryptogruvsaktiviteter. Belöningen uppgick till 200 miljoner rial, vilket motsvarar nästan åtta gånger den månatliga minimilönen i Iran.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

[ad_2]

Source link