Iransk polis beslagtar 7000 gruvriggar i senaste raid

Iranska polisen beslagtog 7000 datorer som var involverade i gruvdrift vid en olaglig kryptovalutagård.

På tisdag genomförde myndigheterna sin största razzia för att begränsa rikstäckande gruvdrift. De konfiskerade datorerna hittades i en övergiven fabrik utanför den iranska huvudstaden Teheran.

Enligt iranska statsmedier är orimlig energiförbrukning från krypto orsaken till det växande antalet strömavbrott över hela landet. Som ett resultat har gruvarbetare sett en kontinuerlig kraft åt sina aktiviteter.

Iran fortsätter att slå till

I slutet av förra månaden chockade den iranska regeringen kryptogruvar med böter och ett förbud mot bitcoinbrytning. Flytten var ett försök att minska det ökande antalet strömavbrott som drabbar städer. Iranska tjänstemän skyllde emellertid offentligt utsläpp på energiförbrukningen från riggar.

Iran har varit ett nav för kryptogruva efter länder som Kina. Enligt Elliptic, ett blockchain-datainsamlingsföretag, står iransk kryptogruva för nästan 5% av gruvdriften globalt. Branschen tar in hundratusentals dollar i årliga intäkter för landet.

År 2020 var situationen i Iran helt annorlunda. Tidigare sålde stora iranska kraftverk ivrigt billig el till gruvarbetare för att öka gruvdriften. Vid den tiden pressade den iranska regeringen till och med på att regler skulle upprätthålla och legalisera industrin.

Icke desto mindre befinner sig iransk gruvarbetare i en svårare situation än någonsin. Förra månaden kom nyheter om regeringens spioner som infiltrerade anläggningar för att utrota olagliga operationer. Som ett resultat pressade dessa trycksteg därefter gruvgårdar att stänga frivilligt.

Gruvdrift under global granskning

Iran är inte det enda landet som bekämpar kryptovalutagruv. Nyligen har den kinesiska regeringen genomfört omfattande förbud mot bitcoinbrytning över hela landet.

Medan vissa spekulerar i de senaste kinesiska nedbrytningarna är skulden för det stora fallet på marknaden, andra ser silverfodringen.

På grund av den ökande medvetenheten om miljöpåverkan av bitcoinbrytning tror vissa att det kinesiska förbudet faktiskt leder vägen till grönare lösningar inom branschen.

Medan gruvdrift fortfarande är en integrerad del av kryptovalutornas övergripande etos, är dess hållbarhet fortfarande ett problem för både konsumenter och utvecklare.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link