Internetdatorns (ICP) marknadsvärde når 45 miljarder dollar två dagar efter lanseringen

Den ursprungliga symbolen för Internet Computer Protocol (ICP) har nått ett marknadsvärde på 45 miljarder dollar bara två dagar efter lanseringen.

Den 10 maj publicerades 469,213,710 ICP-verktygsmarknader under övervakning av Network Nervous System. Detta gjorde det möjligt för dem att gå vidare till börser som Coinbase, som hade planer på att lista tillgången på Coinbase Pro.

Enligt CoinMarketCap gör det den till den åttonde största kryptovalutan när det gäller marknadsvärde. Målet med Internet Computer-protokollet är att ”utöka det offentliga internetets funktionalitet.” Till exempel att göra det möjligt för programutvecklare eller innehållsskapare att publicera någonting utan att behöva gå igenom centraliserade företag som Amazon.

Enligt projektets grundare Dominic Williams är tanken att ta sig runt företags muromgärdade trädgårdar, samtidigt som kostnaderna minskas. Så småningom, säger han, kan användare potentiellt skapa sociala medianätverk som kan konkurrera med nuvarande titaner som Facebook.

Under en intervju med Bloomberg gjorde Williams mer detaljerad information om vad som skiljer Internetdator från andra blockkedjor. Till exempel noterade han att många blockkedjor idag fungerar på molndatorplattformar som Amazon Web Services. Internetdatorn körs dock helt på dedikerad hårdvara.

Williams sa att Internetdatorn är värd för speciella noddatorer, ”som installeras av oberoende parter i oberoende datacenter runt om i världen.” På det här sättet sa han att Internetdatorn kan skapa en blockchain genom att kombinera nodernas datorkapacitet. Detta gör det möjligt för ”att köra med webbhastighet och öka sin kapacitet med efterfrågan och köra mycket effektivt.”

Enligt Williams betyder detta att ”du kan bygga saker på en blockchain nu som du aldrig skulle ha varit möjligt”. Han listar saker som webbplatser, internettjänster och företagssystem och tillade att de alla skulle använda smarta kontrakt. Att bygga dem på en blockchain gör det möjligt för dem att använda funktioner som tokenisering. Williams förutspår att ”se en explosion i saker som symboliserade sociala medier.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link