Interkontinentalt utbyte säljer 1,4% andel i Coinbase för 1,2 miljarder dollar

[ad_1]

I korthet

  • Ägaren till New York Stock Exchange har sålt sin andel i Coinbase. Coinbase publicerades tidigare denna månad.
  • Företaget gjorde det för att minska sin skuld.

Intercontinental Exchange (ICE), en operatör av clearinghus, data och listningstjänster, samt 12 globala börser inklusive New York Stock Exchange, har sålt sin 1,4% andel i Nasdaq-noterade kryptokursbörsen Coinbase.

Företaget sålde sin Coinbase-andel för 1,2 miljarder dollar, sa den nuvarande finansdirektören (CFO) Scott Hill i ett intäktssamtal igår. Efter skatt resulterade försäljningen i cirka 900 miljoner dollar i vinster.

ICE: s tillträdande finansdirektör, Warren Gardiner, sade på samtalet att intäkterna från Coinbase-försäljningen ”ger oss lite extra flexibilitet när vi går in i resten av året.” ICE omsatte 1,8 miljarder dollar, en ökning med 4% jämfört med året innan.

Försäljningen hjälpte ICE att minska sin hävstång – företagets totala skuld dividerat med eget kapital – till 3,6, men ICEs mål är 3,25. Kl. 3.25 kan företaget ”börja tänka på att köpa tillbaka aktier”, noterade Gardiner utan att specificera om ICE skulle köpa Coinbase-aktier igen.

Coinbase offentliggjordes den 14 april genom en direkt notering på Nasdaq, vilket gjorde det till den första stora kryptovalutaföretaget som börsnoteras. Den hade en uppskattad värdering på 90 miljarder dollar. Aktierna öppnade för $ 381, men priset har sedan sjunkit till $ 294.

Bakkt

ICE är också majoritetsägare av Bakkt, ett kryptovalutaförvarings- och plånboksföretag som lanserades i september 2019.

Bakks spel var att föra krypto till traditionella investerare och handlare genom att driva en börs som helt överensstämde med reglerna. Stora företag älskade idén och Microsoft och Starbucks hoppade på Bakkt-vagnen.

Cryptos borta mainstream sedan Bakkt lanserades – en trend som bäst exemplifieras av Coinbases offentliga notering.

Bakkt förbereder sig också för att bli offentlig under de kommande tre månaderna, bekräftade CFO Hill i samtalet. Det kommer att göra det via ett SPAC (specialförvärvsföretag).

Företaget kommer att gå samman med VPC Impact Acquisition Holdings, ett specialförvärvsföretag av värdepappersföretaget Victory Park Capital. I en anteckning på SEC: s webbplats sätter Bakkt och VPC företagsvärdet för det kombinerade företaget till cirka 2,1 miljarder dollar.

ICE sa att de spenderade 30 miljoner dollar på att driva Bakkt under de första tre månaderna i år, och att denna kostnad kommer att öka med 5 miljoner dollar under nästa kvartal. Men dessa kostnader ”kommer mer än att kompenseras av högre intäkter”, noterade CFO Hill.

Och hur är det med Bakks intäkter? ICE sa inte; investerare kan behöva vänta till nästa kvartalsanrop.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

[ad_2]

Source link