Interaktiva mäklare lanserar kryptohandel till hösten

E-mäklarföretaget Interactive Brokers har meddelat sin plan att debutera kryptovalutahandel på sin plattform inom de närmaste månaderna.

En av världens ledande mäklare, Interactive Brokers, har åtagit sig att erbjuda kunder kryptohandel i slutet av sommaren, enligt CNBC. Företaget driver en av de största elektroniska handelsplattformarna i USA med daglig handel med intäkter. Företaget rapporterade 1,33 miljoner registrerade användare och över 330 miljarder dollar i kundkapital under första kvartalet 2021. Planen syftar till att underlätta tillgången till kryptovalutor genom att sänka inträdeshindret för privatinvesterare som söker exponering.

I ett tal vid Piper Sandler Global Exchange & FinTech Conference sa Interactive Brokers ordförande och VD Thomas Peterffy: ”Kunderna ber verkligen efter [crypto trading] och vi förväntar oss att vara redo att erbjuda dem det i slutet av sommaren. ”

Hittills i år har investerare, både detaljhandeln och institutionen, dumpat massor av pengar till digitala tillgångar och skickat några mynt till hela tiden höga vägar.

Medan kryptoens volatilitet såg dessa all-time-toppar följt av en massiv krasch, klagar fortfarande på för exponering för Bitcoin och andra digitala tillgångar. Som det är nu tillåter Interactive Brokers för närvarande handel med BTC-futures på sin plattform.

Nyheter som orsakar fluktuationer på marknaden

Priset på Bitcoin tog ett betydande dyk igår efter att en rapport släpptes att amerikanska tjänstemän kunde få tillbaka det mesta av lösen som betalats till ryska hackare i kolonialrörledningsattacken. DOJ kunde beslagta mer än 2,3 miljoner dollar i stulna medel från hackargruppen DarkSide efter att den utpressades från Colonial Pipeline.

Det är fortfarande oklart vem DarkSides dotterbolag i attacken var. Efter att nyheten slog in började kryptopriserna falla åt vänster och höger. Detta berodde sannolikt på att den genomsnittliga investeraren gissade hur säkert deras digitala medel verkligen är. Men under de senaste 24 timmarna har priset återhämtat sig + 10,4% till $ 35 171 när detta skrivs.

Peterffy tillade lite om säkerheten för digitala tillgångar som svar på misstänkta investerare. ”När det gäller hinder är det största hindret hur du håller dina kunder 100% säkra.

Hur gör du det 100% säker på att ingen kommer att stjäla sina mynt trots att de inte kan spåras? Vi får veta mer om detta när vi öppnar för affärer i slutet av sommaren. ”

Denna blip på radaren är bara ytterligare ett exempel på hur känsligt priset på bitcoin kan vara för nyhetsberättelser eller till och med bara sociala medier.

Den stora kraschen förra månaden tillskrivs främst bland annat Elon Musks Twitter-konto och hans utseende på Saturday Night Live. Medan det fanns en riktig nyhetshistoria där inne, när Musk tillkännagav att Tesla skulle upphöra med kryptobetalningar, var majoriteten av chatter baserad på hans sociala mediekonton.

Samtidigt fortsatte Kinas centralbank att förbjuda banker och andra betalningskanaler från att erbjuda några kryptorelaterade tjänster till kunder.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link