Inga Ethereum Killers på ett tag, säger Weiss Crypto

Eftersom Ethereum (ETH) gasavgifter fortsätter att eskalera har det skett en migrering till snabbare nätverk, men ingen av dem har kunnat ”döda ETH” ännu, enligt Weiss Crypto.

Marknadsanalys och riskbedömningsföretag Weiss Crypto har rapporterat att Ethereum har gjort en solid återhämtning från den fjärde marknadskorrigeringen i den aktuella cykeln.

I skrivande stund handlades ETH med 4,3% på dagen, toppade 2400 $ igen och bara 5,7% av sin heltidshöga (ATH). Omvänt, Bitcoin (BTC) gick i motsatt riktning, sjönk 3,6% på dagen och handlade till 53 750 $, 17% mindre än ATH. Weiss kommenterade:

”Denna styrka från kryptovaluta nummer två är mycket säker för den aktuella altcoin-säsongen och är ett extremt hausseartat tecken på saker som kommer för alternativa kryptoinvesteringar. Vi fördubblar vår uppmaning till altcoin-säsongen nu. ”

Inga ETH-mördare

Ratingsföretaget hävdar också att det inte kommer att finnas några ”Ethereum killers” under en tid, trots att ett stort antal rivaliserande blockkedjor har uppstått som är snabbare och billigare att använda.

I en tweet den 21 april uppgav Weiss att det var ”mycket skeptiskt” om andra Layer 1-nätverk som kommer ikapp Ethereum:

”Vissa säger att andra L1” hämtar ETH ”, men vi är mycket skeptiska. Det är samma historia från 2017 där wannabe $ ETH-mördare offrade alla former av decentralisering för att bli billigare och snabbare. ”

Företaget tillade att många av dessa rivaler inte håller ett ljus mot Ethereum, och det enda hoppet för några av dessa alternativ är att bli en sidokedja till ETH.

Weiss kommenterade att Ethereum-konkurrerande blockkedjor som lanserades eller hypades under den föregående cykeln, som EOS och NEO, inte har levt upp till sina påståenden om att kunna ”döda ETH.”

Den största rival till Ethereum just nu är Binance Smart Chain (BSC) och även det började visa tecken på belastning under den ökade efterfrågan denna vecka. Nätverkets bästa DEX PancakeSwap kommenterade att BSC var ”överbelastat”, efter klagomål från användare angående misslyckade transaktioner och fel.

Enligt forskare vid SIMETRI, BSC kan gå samma väg som EOS som att bygga större ”rör” för snabbare transaktioner inte nödvändigtvis löser skalbarhetsproblemen. BSC har redan ifrågasatts över sin valideringscentralisering och utan lagrings-, dator- och tillgänglighetsuppgraderingar kan det så småningom gå vägen för alla Ethereum-mördare innan den.

Ethereum får A-

Weiss rankar för närvarande ETH totalt som A-, vilket är vad det också ger till Bitcoin. Det stänger konkurrenten när det gäller rangordning av företaget är Cardano (ADA) som får en B- för teknik och adoption. Polkadot (DOT), som kan betraktas som en allvarlig konkurrent till rival Ethereum, kommer in med en C +, enligt Weiss.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link