IndyCar 500 Racer att köra i Bitcoin Livery


I korthet

  • Ed Carpenter Racing-förare Rinus VeeKays nr 21 Chevrolet kommer att spela Bitcoin-livery i 105: e Indianapolis 500.
  • I sponsoravtalet visas appen för betalningar och överföringar Strike-insamling genom en ”peer-to-peer-bidragsmodell”.
  • De insamlade medlen kommer att gå till utveckling av öppen källkod för Bitcoin och lokala välgörenhetsorganisationer i Indianapolis.

Tesla kan ha fallit av kärlek till Bitcoin, men det finns fortfarande en bil som bär flaggan för världens största kryptovaluta. Senare denna månad tar Ed Carpenter Racing-föraren Rinus VeeKays nr 21 Chevrolet till banan i den 105: e Indianapolis 500-sportiga Bitcoin-färgen.

”Jag kunde inte vara mer upphetsad över att detta projekt blir verklighet,” sade teamägaren Ed Carpenter i ett meddelande som åtföljer tillkännagivandet. ”Att föra mitt personliga intresse och fördjupning i Bitcoin till vår bransch är historiskt. Precis som Bitcoin revolutionerar vårt finansiella system ser jag det som en möjlighet att förändra hur vi arbetar inom vår egen motorsportindustri. ”

Bitcoin-leveransen, som har den ikoniska orange ”B” -logotypen på svart bakgrund, är resultatet av ett partnerskap med betalnings- och remitteringsappen Strike, som bidrog med 100 000 dollar till projektet och kommer att samla på Bitcoin-communityns vägnar i en ”kamrat -till-peer-bidragsmodell ”.

En QR-kod på själva bilen gör det möjligt för givare att bidra med medel; enligt Zaps VD Jack Mallers fördelas 70% av intäkterna till finansiering av öppen källkodsutveckling, medan resten går till Bitcoin-bilen och lokala välgörenhetsorganisationer i Indianapolis, inklusive Riley Hospital for Children.

Föraren Rinus VeeKay kommer också att ha Bitcoin-logotypen. Bild: Ed Carpenter Racing

Mallers, som bidrog med 25 000 dollar, sa att andra anmärkningsvärda givare inkluderar NYDIG-grundaren Ross Stevens, som lade till 250 000 dollar i potten, tillsammans med NFL-stjärnan Russell Okung och vad Bitcoin gjorde podcastvärd Peter McCormack.

”I en värld av potatischip och energidryckssponsorer valde Ed att tävla för mänsklig frihet, finansiell kompetens, ekonomisk inkludering, sparteknologi och Bitcoin-öppen källkodsutveckling”, skrev Mallers Medium posta.

Pratar med Autoweek, Förklarade Carpenter att Strike konverterar den mottagna Bitcoin till fiat-valuta. ”Våra leverantörer som vi arbetar med, ingen av dem accepterar Bitcoin ännu, så vi konverterar det till amerikanska dollar och fungerar precis som vi skulle med något annat partnerskap”, sa han. Och längs linjen hoppas han att kryptovalutan kommer att bli mer integrerad med sporten. ”Självklart kan jag inte betala mitt Chevy-kontrakt i Bitcoin ännu, men jag ser en framtid där det kommer att förändras”, tillade han.

Det här är inte motorsportvärldens första borste med kryptovaluta. Redan 2014, Reddit’s Dogecoin gemenskapen samlade 55 000 dollar till sponsorn av NASCAR-föraren Josh Wise. Och 2021 hade en NASCAR-racer än en gång sportade Dogecoin-färger, med upphängningsföretaget Springrates som plasterar Shiba Inu-logotypen på föraren Stefan Parsons bil. Bitcoin har också gjort sin väg till NASCAR-kretsen; förra året satte betaltjänstföretaget Cash App Bitcoin-logotypen på NASCAR-föraren Darrell ”Bubba” Wallaces signaturmotor.

Och utanför racingbanan riktar andra sporter upp kryptovaluta. Den brittiska fotbollsklubben Southampton FC tecknade nyligen en affär för att få prestationsbaserade bonusar i Bitcoin, medan Crypto.com har sponsrat fotbollsfinalen Coppa Italia.

I USA har NFL-spelaren Russell Okung konverterat hälften av sin lön till Bitcoin genom Strike, med kryptos 2020-21 bull run som ökar hans intäkter. Okung noterade att ”så många idrottare slår mig om Bitcoin och krypto, jag ringer varje dag”, i ett Twitter-inlägg.





Source link