Indy 500 för att visa Bitcoin-sponsrad bil i strävan att sprida antagande


Den 105: e upplagan av Indianapolis 500 kommer att innehålla en Bitcoin-sponsrad bil. Ed Carpenter Racing kommer att ha en fullt designad BTC Chevrolet numrerad 21.

Populära amerikanska NTT IndyCar-serien kommer att innehålla den populära kryptovalutan i söndagens stora evenemang. Det årliga billoppet som hålls vid Indianapolis Motor Speedway kommer att se bilar tävla 200 varv för att hävda titeln Indy 500-vinnare.

Ed Carpenter Racing (ECR) meddelade den här veckan att deras nummer tjugo Chevrolet kommer att drivas av Rinnus VeeKay och kommer att sponsras av den populära kryptovalutan.

Tävlingsbilen kommer att beskrivas i den populära BTC-logotypen. BTC-logotypen omfattas inte av några upphovsrättslagar, vilket ger teamet fritt regeringstid att utforma bilen som de vill.

Bilen har också numrerats som 21 för att beteckna den totala leveransen av BTC, 21 miljoner.

Källa: Twitter

I samtal med Autoweek talade teamägaren Ed Carpenter om idén och sa ”Hela rörelsen är fantastisk. Jag tror verkligen att det är framtiden för mycket av hur vårt finansiella system kommer att se ut. Det kan fortfarande vara mycket volatilitet i det, men hela förutsättningen och hur den byggs – det finns så många positiva effekter som gör den så värdefull på lång sikt. ”

Racing för adoption

Snickare hoppas att så småningom kunna betala tjänsteleverantörer i BTC och erkänner att det för närvarande inte är ett genomförbart alternativ, “men jag ser en framtid där det kommer att förändras, och om jag kan vara på spetsen av det är det en roligt projekt och ett som också gör historiska saker för Bitcoin-samhället också ”sa han.

Utbilda massorna

Snickare medger att han är ett ivrigt fan av bitcoin, och idén bakom sponsring av en BTC-bil kommer att möjliggöra spridning av adoption och medvetenhet kring kryptovalutan. Snickare förklarar “Det handlar om att utbilda, oavsett om det är rasfans eller människor som kanske är rädda för det eller inte förstår det.”

Teamägaren vill ta bort stigmatiseringen kring den digitala tillgången och förklarar att människor inte förstår hur krypton fungerar. “Vi försöker hjälpa till att överbrygga det gapet” förklarar Carpenter.

Grundare av Strike, Jack Mallers som hjälpte till att sponsra Bitcoin-racerbilen förklarar att Carpenter “tävlar för mänsklig frihet, ekonomisk läskunnighet, ekonomisk inkludering, och använder plattformen som han tjänat under sin karriär för att främja det mest kraftfulla budskapet för att driva mänskligheten fram. Vi är oerhört stolta över att stödja hans ansträngningar. ”

Indy 500 börjar kl 12.45 EST på söndag. Med Rinus VeeKay och Bitcoin-bilen som startar tredje på nätet.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

Source link