Industriell frontlöpning i en tid av militärklassig apati


Det är välkänt att dåligt handelsuppförande är vanligt över kryptovalutamarknaderna. Tyvärr finns det inte mycket att tala om när det gäller verkställighet.

Dessutom verkar inte reglering av grossistmarknadens beteende komma. Detta lämnar oskyldiga marknadsaktörer lite annat än att blunda och fortsätta simma genom limet.

Det är därför upp till oss att göra något åt ​​det under tiden. Interimslösningar är möjliga. Men om vi försöker börja straffa kränkande handelsbeteende i avsaknad av reglering, måste vi gå samman som en bransch. Vi måste komma överens om en gemensam uppsättning principer och effektivt ”kalla axeln” de dåliga aktörerna från marknaden.

Den här typen av självreglering låter nästan ouppnåelig till nominellt värde, men det är inte som att det inte har gjorts förut. Regler för rättvis handel är vanliga på nästan alla vanliga finansmarknadsplatser. Många handelsövervakningsverktyg erbjuder en rad marknadsmanipuleringsscenarier från hyllan.

Anta väl trampade standarder

Författaren Dale Carnegie sa en gång att ”passivitet föder tvivel och rädsla, handling ger upphov till självförtroende och mod.” Med detta i åtanke ger den finansiella ”gamla världen” oss massor av prejudikat att basera handling på.

Till att börja med kan vi ta in delar av befintliga regleringsstandarder. Dessa inkluderar MiFID eller Global FX Code. Vi kan tillämpa dem på vår marknad där det är vettigt att göra det. Det finns också många offentligt tillgängliga MTF-regelböcker som vi kan hämta inspiration från.

Att anta några förnuftiga vältrampade standarder för integritet och rättvist spel nu, i stället för att vänta på att se vad som händer längs linjen, kommer att hjälpa till att sprida lite välbehövligt konsumentförtroende på vår marknad.

Alternativet är att luta sig tillbaka, koppla av och vänta på att spelarna tappar allt hopp och lämnar kasinot. Underlåtenhet att agera nu kan lätt förvandla detta till verklighet, och det är inte så svårt att föreställa sig.

Front-running förklaras

Föreställ dig detta: Du utför en handel i god tro baserat på rådande marknadspris. Bara för att få en större spelare att handla direkt före dig och dumpa den igen, direkt efter att du har fyllts. Detta ger dig en betydligt övervärderad position och ett gapande hål i böckerna. Låter bekant?

I den vanliga finansvärlden kallade vi detta ”front-running”, vilket hände mycket. På de gamla öppna våningshandelsgolven skulle din beställning bli blinkad på brädorna ovanför gropen för alla att se. Då som av magi skulle det bli en spik på marknaden strax innan din beställning fylldes.

Oundvikligen skulle fyllningen av din beställning följas av en skarp korrigering. Detta hände när grophandlarna kom ut med vinst och gick med sin verksamhet. Krossad och misshandlad, fick du inget annat val än att dra dig tillbaka till salongen och sköta dina sår över några styva mått av konjak före kriget.

I mitten av 2000-talet mognade bestämmelserna och övervakningssystemen blev mer avancerade. Som sådan hade fräck aktivitet som frontlöpning börjat dö ut.

Det händer fortfarande ibland. Det är dock ingenstans så utbrett som det brukade vara, trots vad du kanske ser på Netflix.

Case-in-point

Källa: dextools.io

De tre transaktionerna ovan 09:45:05 visar en bot (… a91b) som handlas omedelbart före och efter en legitim handel (… 1322). Detta gjorde att den legitima handeln prissattes långt över marknadsräntan (… 1322 köper @ 0,576, en enorm premie till rådande marknadsränta, som omedelbart sjunker tillbaka till 0,359 efter att botten har dumpat).

Ta bilden ovan som en case-in-point. I dagens finansiella mainstream skulle ett handelsmönster som detta lysa upp systemen hos regulatorn som en julgran innan du ens började räkna pengarna.

Du hade redan varit en pantomime-skurk i finanspressen. Chocktrupperna skulle redan vara på väg att komma och försvinna dig.

Fallet i handel med krypto

Tyvärr är scener som detta för många kryptohandlare en alltför bekant händelse. På grund av blockchainens transparenta karaktär kan bots som vanligtvis används för arbitrage också användas för att orättvist dra nytta av kommande marknadsrörelser genom att handla före transaktioner när de behandlas i kedjan.

Dessa bots hoppar rutinmässigt före dig. De kommer att dra nytta av sin dominerande ställning på din bekostnad, allt med relativ straffrihet.

Ovanstående exempel visar att det fortfarande finns gott om självbelåtenhet i DEX-världen när det gäller front-running. För att uttrycka det helt klart, i avsaknad av bindande reglering på marknaden, finns det inget som hindrar centraliserade börser från att göra detsamma om de så önskar.

Den sorgliga sanningen är att det inte görs mycket åt det, och allt är lite orättvist. Varför verkar vi då alla så nöjda med att acceptera denna typ av beteende som vanligt på kryptomarknaden? Varför rycker vi på axlarna och glansar över det, som Arsene Wenger som lurar okunnighet vid ett tydligt straffsamtal? När kommer något att göras åt det, och kanske ännu viktigare, vem kommer att göra något åt ​​det?

Regulatorfrågan

Om det här är den del där du förväntar dig att en skvadron av tillsynsmyndigheter flyger in på Hueys med Ride of the Valkyries som sänds från en rulle-till-rulle, så förbered dig på att bli besviken.

Förutom att jaga tillgångarna till kontraktsmordare, terrorister och människohandeln har tillsynsmyndigheter varit upptagna med att spåra upp alla extra narkotikapengar som har kommit in på kryptomarknaden.

Detta på grund av att vissa fiatbanker blir mindre tillmötesgående för Sinaloa-kartellen än vad de en gång kunde ha varit. Till råga på allt har vår bransch inte precis hjälpt till att påskynda saker och ting.

Du behöver bara titta på hur långsamt vissa branschelement är i att anta något så enkelt som ”reseregeln” för att få en uppfattning om hur långt vi är från allt som liknar efterlevnaden av marknadsföringen.

Lägg till detta i ett befintligt utbud av större makroproblemområden, såsom skattebehandling, jurisdiktionens laglighet och marknadsinfrastrukturens komplexitet, och du kan se hur mycket en stor ansträngning det kommer att vara för tillsynsmyndigheter att uppnå global enighet och genomföra grossistreglering kryptomarknader.

Gör handel rättvis

Det behöver inte vara så här. Vi är mer än kapabla att samarbeta för att hjälpa till att jämföra villkoren och göra detta till en rättvis marknad för alla. Vi är åtminstone skyldiga våra kunder så mycket.

Handelsplattformar kommer till marknaden med smart order routing-teknik för att samla likviditet och minska signalerna som genereras från handeln. Detta gör det möjligt för användare att arbeta säkert med vetskapen om att de inte kommer att hängas ut för att torka av de större spelarna.

Vissa plattformar investerar också i efterlevnadsteam. Dessa kommer rutinmässigt att övervaka manipulerande beteende och vidta lämpliga åtgärder mot dåligt uppförande.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link