Indonesiska centralbanken förbjuder kryptovaluta som betalningsverktyg

Guvernören för Indonesiens centralbank kommer att förbjuda användningen av kryptovalutor som ett betalningsverktyg, i ännu ett drag från landet för att tygla in kryptomarknaden.

Indonesiens centralbank, Bank Indonesia, kommer att förbjuda användningen av kryptovalutor som betalningsverktyg, enligt guvernör Perry Warjiyo. Han meddelade under ett virtuellt seminarium den 15 juni. Han sa också att krypto inte skulle vara tillåtet för “andra finansiella tjänsterverktyg”, även om det inte uttryckligen angavs vad dessa verktyg var.

Guvernören Warjiyo sa att tillgångarna inte erkändes som betalningsmedel i konstitutionen eller i centralbankens lagar och förväntade sig att finansinstitut skulle följa denna policy i enlighet därmed. För detta ändamål kommer centralbanken att mobilisera team för att säkerställa att institutionerna följer förbudet.

Landet arbetar för närvarande med en bred kryptovalutaram, efter att ha sagt att kryptomarknaden föder upp utvecklingen av olagliga plattformar. Nyligen stoppade den 26 investeringsföretag / peer-to-peer-utlåningsplattformar eftersom de var licensierade. Detta inkluderade tre kryptoplattformar.

Chefen för arbetsgruppen bakom detta, Tongam Lumban Tobing, sa också att Binance var olagligt i landet eftersom det inte hade någon licens. Detta lovar inte bra för kryptovalutamarknaden i Indonesien, som sannolikt kommer att uppleva ännu strängare åtgärder från tillsynsmyndigheter.

Det verkar dock inte vara så att regeringen helt kommer att förbjuda kryptovalutor, eftersom rapporter har sagt att den kommer att beskatta handeln med kryptovalutor. Tillgångsklassen får handlas som råvara.

Liksom andra länder varnar regeringen för att kryptovalutor är en mycket volatil tillgångsklass med lite stöd för dem. Regeringar är uppenbarligen oroade över investerarskydd på grund av dessa skäl.

Reglering av kryptovaluta är nu i full gång

Flera regeringar förbjuder nu kryptovalutor från att användas som betalningsmedel, även om de inte förbjuder innehavet av tillgångarna. Detta kommer vid en tidpunkt då centralbankens digitala valutor (CBDC) blir huvudfokus för regeringar och centralbanker, som vill behålla suveränitet på lagligt betalningsmedel.

El Salvador är fortfarande ett av de anmärkningsvärda undantagen, med president Nayib Bukele som skickar en räkning till landets kongress för att erkänna den som en officiell valuta. Räkningen har sedan gått, för mycket fanfare i kryptovärlden – men Internationella valutafonden (IMF) ser detta som problematiskt juridiskt och ekonomiskt.

Samtidigt förbereder Indonesien utvecklingen av sin egen CBDC, med fokus på att påskynda digitala betalningar. Det ansluter sig nu till Kanada, Kina, Frankrike, Japan och flera andra nationer i detta försök att modernisera finansiella system.

Globala finansiella organ som Bank for International Settlements (BIS) har också utfärdat varningar om kryptovalutor medan de stöder CBDC. Det har krävt globalt samarbete i användningen av CBDC, vilket är en ny idé som tar tid att till fullo implementera.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link