Indiska centralbanken uppmanar långivare att klippa band med kryptobörser

Reservbanken i Indien (RBI) begär informellt att långivare upphör med sina föreningar med kryptobörser och handlare.

Begäran kommer i ljuset av Indiens fortsatta regleringsusäkerhet kring den blomstrande kryptovalutamarknaden i landet.

För närvarande pågår lagstiftning för att förbjuda privata kryptovalutor i det indiska parlamentet. Det finns ökande spekulationer om att den avser att gå vidare med ett direkt förbud mot kryptovalutor. Men omfattningen av COVID-19-epidemin verkar ha stoppat några framsteg på den fronten för tillfället.

Indiens växande kryptomarknad

RBI hade tidigare förbjudit banker att handla i alla transaktioner relaterade till kryptovalutor 2018. Indiens högsta domstol upphävde detta beslut i mars 2020 på grund av den kraftiga framställningen av indiska kryptobörser. Många av dessa utbyten har samarbetat i ett försök att förhindra ett annat potentiellt förbud.

Trots den regulatoriska osäkerheten förväntar sig den indiska kryptobörsen ZebPay att fortsätta öka sin handelsvolym. VD Rahul Pagidipati säger att han förväntar sig att handelsvolymen fördubblas till 2 miljarder dollar per månad. I slutet av året förutspår han att handelsvolymerna skulle generera 25 miljarder dollar. Crypto exchange-tillväxt är verkligen representativ för den växande efterfrågan på och användningen av kryptovalutor i landet.

Enligt branschens uppskattningar finns det över 10 miljoner kryptoinvesterare i Indien. Även om inga officiella data finns tillgängliga, uppskattningar att de totala innehaven är värda över 100 miljarder rupier (1,36 miljarder dollar).

Banker blir försiktiga

Trots att begäran från RBI var informell, ”vill ingen gå emot tillsynsmyndigheten”, enligt en anonym källa. Detta har lett till att flera banker har följt upp med att distansera sig från kryptobörser, trots boom.

Till exempel frågade den privata långivaren ICICI Bank redan betaltjänstföretag som den arbetar med för att stoppa alla kryptorelaterade betalningstransaktioner. Detta har redan börjat påverka driften av vissa börser.

Tidigare denna månad kraschade den indiska kryptobörsen WazirX på grund av överväldigande volym. Börsen har också haft svårigheter med insättningar och uttag på grund av att sitt bytesbalans i ICICI Bank har stängts av.

Axis Bank, Citibank och Kotak Mahindra Bank har också följt efter och begränsat sin exponering för kryptovalutor. Detta har gjort att kryptobörser krypterar för att hitta nya affärspartners.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link