Icecap flyttar till Dubai och lanserar NFT Diamond Collection

[ad_1]

Icecap försöker ta ädelstensindustrin i en ny riktning genom att erbjuda NFT-tokens som representerar diamanter för investerare.

I juli förra året tillkännagav Icecap lanseringen av sin handelsmarknad för diamantinvesterare. Plattformen använder Ethereum blockchain och non-fungible tokens (NFT) för att ge GIA-graderade diamanter sin egen virtuella token.

Tokens representerar en specifik diamant som är inrymd i ett valv skyddat i Dubai Multi-Commodities Centre (DMCC). Token fungerar som en omsättningsbar tillgång i kryptovalutaindustrin.

Lyxiga diamanter som NFT

På fredagen släppte företaget en ny samling NFT-diamantsamlar från deras nya kontor i Dubai. De tokeniserade ”Icecap Collectibles” innehåller inte bara lösa stenar utan också färdiga smycken.

De lösa diamanterna sträcker sig från exotiska färgade stenar i rött, gult och grönt till ultra-high-end pärlor med priser norr om 1 miljon dollar.

En gång köpt diamantpennor är tillgängliga för handel på OpenSea.io. Som med alla avancerade produkter kan diamanterna innehas som en investering eller likvideras för försäljning. Ett tredje alternativ är att lösa in din NFT-token så att du kan visa upp din bling personligen.

Om en köpare tar emot den fysiska diamanten kan den senare skickas tillbaka och återtokeniseras efter behov.

Revolutionerande diamantsamling

VD för Icecap, Jaques Voorhees, förklarar att varje diamant ”har alla bitar av äkthet och klassificering knutna till sig. Det går i ett valv och NFT som representerar ägande är fri att säkert gå ut i naturen och handlas fram och tillbaka utan någon som helst fråga om att diamanten skadas eller byts eller spelas med. Det är där värdet kommer från att du kan ta den ömtåliga saken, inte att diamanter är ömtåliga, men de är problematiska när det gäller de saker som kan hända dem där ute i naturen ”

Målet med projektet är att möta samlarefterfrågan på avancerade diamanter på ett nytt sätt. Något som Jacques Voorhees inte är främmande för. Voorhees var ansvarig för att införa onlinehandel med diamanter redan på 1980-talet. Ett drag som revolutionerade branschen för alltid.

Icecap-projektet var själen och hans son Erik Voorhees. Erik är bitcoinsadvokat och grundare av ShapeShift, en plattform för handel med digitala tillgångar.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

[ad_2]

Source link