Hur man köper kryptovaluta i Kanada 2021: Bitbuy Review


“Så enkelt som 1, 2, 3.” Det är den krok som Kanada-baserade Bitbuy använder för att locka nya användare till sin kryptovalutainvestering och handelsplattform. Det är ett medelstort utbyte som lovar användarna enkel åtkomst till Bitcoin och andra populära kryptovalutor.

Faktum är att Bitbuy lovar att registrerade användare kan köp krypto på så lite som några sekunder. På det sättet verkar det vara ett charmigt alternativ för nystartade kryptor med liten eller ingen tidigare exponering för tillgångsklassen. Det finns också en mer avancerad funktion på plattformen med sofistikerade verktyg för att bättre kunna betjäna erfarna handlare.

Som sagt, inget utbyte – hur stort och populärt det än är – är perfekt. Och det är just poängen med denna opartiska Bitbuy-recension som vi ska täcka idag.

Vi hoppas att när du är klar med att läsa den kommer du att ha utvecklat en god förståelse för plattformens starka sidor, dess nedgångar och framför allt, oavsett om det gör rätt val för dig eller inte.

Bitbuy Översikt

Bitbuy är ett kryptovalutaväxling registrerat hos Kanadas nationella finansunderrättelsebyrå FINTRAC.

Tekniskt sett är Bitbuy bland de äldsta kryptobörserna som fortfarande finns idag 2021. Det startade sin verksamhet 2013, även om börsen då kallades InstaBT. Det fokuserade främst på att ge kanadensiska användare ett säkert och enkelt sätt att köpa Bitcoin.

År 2016 introducerade InstaBT-grundaren Adam Goldman den ommärkta och förnyade kryptoplattformen med lanseringen av Bitbuy.

Kryptovalutor som stöds

Under de följande åren utvidgade börsen sina tjänster genom att integrera olika ytterligare element för att göra kryptovalutor tillgängliga för kanadensiska användare. Detta inkluderade listning av några av de stora altcoinsna, inklusive Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Ripple (XRP), EOS och Stellar Lumens.

Bitbuy planerar att notera ytterligare två altcoins – Aave och Kedjelänk – någon gång under andra kvartalet 2021 och mer senare i år

BTC-försäkring

2020 lade plattformen till ett extra lager till sin förtroendefaktor genom att gå ihop med Montreal-baserade Bitcoin-säkerhetsföretaget Knox. Detta partnerskap gjorde det möjligt för Bitbuy att erbjuda 1: 1 försäkring på alla deras användares Bitcoin i det som sedan dess har beskrivits som ett första initiativ i världen. Vad mer? Detta erbjuds utan extra kostnad för användarna!

Kontotyper och registreringsprocess

Kontotyper

Du kan registrera dig på Bitbuy antingen som individ (personligt konto) eller som företag (företagskonto). Du kan välja att uppgradera ditt personliga konto till ett företagskonto när du vill, men kom ihåg att det är en enkelriktad gata eftersom du inte kan byta tillbaka till ett personligt konto.

Observera att båda dessa kontotyper erbjuder tillgång till Bitbuy Express- och Bitbuy Pro-handelsplattformar samt till deras kända OTC-skrivbord.

Företagskontot är lämpligt för:

  • Företag och företag som fokuserar på att generera en ytterligare intäktsström från kryptomarknaden.
  • Storskaliga investerare och handlare arbetar på institutionell skala.

Bitbuy erbjuder också OTC-handel för dem som vill köpa (eller sälja) enorma kryptostash från en motpart.

Utöver dessa kontotyper introducerade börsen nyligen en ny Guldkonto status. Guldkontoinnehavare kommer att få fördelar som högre insättnings- och uttagsgräns och tillgång till exklusiva erbjudanden. Vem som helst kan ansöka om att uppgradera till Gold Account-status så länge de är villiga att fylla i ett frågeformulär som ger ytterligare information om sig själva och deras användning av Bitbuy.

Registrering

Registreringsprocessen är ganska enkel, även om det kan vara lite tidskrävande med tanke på den detaljerade KYC-verifieringsprocessen.

Du börjar med att ange ditt e-postmeddelande, användarnamn, lösenord, telefonnummer och hänvisningskod (valfritt). Observera att Bitbuy gör det obligatoriskt för dig att ställa in telefonen för 2FA. Du kommer senare att ha möjlighet att växla till en autentiseringsapp som Google Authenticator eller Authy istället för SMS.

Nästa gång får du ett bekräftelsemeddelande från börsen. När du har bekräftat din e-post kommer Bitbuy att ställa några frågor för att verifiera din identitet, som förnamn, efternamn, födelsedatum, adress etc. Om du inte har verifierats automatiskt, vilket kan hända om du nyligen har flyttat till Kanada eller bytt adress, kommer du att bli ombedd att verifiera din identitet manuellt genom att ladda upp ytterligare ID-dokument.

När dina KYC-dokument har godkänts kan du lägga till pengar på ditt konto. Och det tar oss till nästa segment, det vill säga:

Hur sätter du in pengar på ditt Bitbuy-konto?

Bitbuy stöder både fiat- och crypto-insättningar. Hittills är Bitbuy endast tillgängligt för kanadensare och stöder därför bara en fiat – kanadensisk dollar (CAD). Du kan göra CAD-insättningar med Interac e-överföring och Elektronisk överföring, även om det inte finns något alternativ för insättningar med betalkort eller kreditkort. Som du kan föreställa dig kan bristen på stöd för betalkort / kreditkortsbetalningar vara svårt för många annars väntande användare.

Du kan ta ut fiat med samma betalningsmetoder som de som finns tillgängliga för insättningar.

CAD-insättningar och uttag kan ta var som helst mellan 1-6 timmar för Interac e-överföringar och upp till 2-3 arbetsdagar för banktrådar.

CAD insättningstyp Minimum Maximal
Interac e-överföring $ 100 $ 10.000 / 24 timmar
Banköverföring 20 000 dollar 500 000 dollar

När det gäller kryptoinsättningar kan du välja vilken av de tillgångar som stöds inklusive BTC, ETH, BCH, LTC, XRP, EOS, och XLM. Bekräftelse krävs för kryptoinsättningar:

Crypto Konfirmation Krävs
BTC 3
ETH 12
BCH 6
LTC 6
XRP Nära ögonblick
EOS Nära ögonblick
XLM Nära ögonblick

Bitbuy-avgifter

Insättnings- och uttagsavgifter

För fiat-insättningar debiterar Bitbuy 1,50% på Interac e-överföringar och 0,50% på banköverföringar. Det finns ingen avgift för kryptoinsättningar. Fiat-uttagsavgifterna för Interac e-Transfer och bankkablar är 1,50% respektive 1,00%.

Fiat-uttagsavgifterna för Interac e-Transfer och bankkablar är 1,50% respektive 1,00%. Du hittar den helt transparenta och uppdaterade avgiftsmodellen här.

Valutatransaktionsavgifter

Transaktionsavgiften för Express-transaktioner är 0,20%. Detta gäller för alla köp- och säljorder på fiat, liksom för kryptovalutor. Bitbuy följer market maker / taker-modellen på sin Pro Trade-plattform. Avgiften här är 0,10 för tillverkare och 0,20% avtagare.

Sammantaget kan du säga att medan Bitbuys avgifter är konkurrenskraftiga tenderar de att vara något på den högre sidan. Men själva avgiftsstrukturen är ganska transparent och du behöver inte oroa dig för några dolda avgifter etc. Det är utan tvekan en stor fördel!

Bitbuys säkerhet

Från och med idag är säkerhet en viktig aspekt där Bitbuy verkar ha en kant över de flesta av sina konkurrenter, om inte alla.

Börsen hävdar att de har lagrat 95% av användarnas medel på kylförvaring för att minimera påverkan om det någonsin skulle bli offer för cyberattacker.

För dem som är ute av slingan hänvisar ”kylförvaring” helt enkelt till praxis att ta en kryptoplånbok offline och lagra den i en luftgapad miljö. Hela poängen med kylförvaringsmetoden är att neka förövarna tillgång till privata nycklar till användarfonder.

På användarsidan erbjuder plattformen SSL-kryptering och tvåfaktorautentisering (2FA), den senare är användbar som en robust säkerhetsfunktion även om ditt lösenord hamnar i fel händer. Bitbuy planerar att lägga till fler 2FA-alternativ snart.

Bevis på reservrevision

För att lägga till ett extra lager av säkerhet, och i tillägg, trygghet för användarna, slutförde Bitbuy nyligen ett omfattande bevis på reserver och säkerhetsgranskning.

Det amerikanska blockchain-kriminalteknikföretaget CipherBlade genomförde granskningen och redogjorde senare för de viktigaste resultaten som vi har belyst nedan.

  • Digitala innehav: Summan av alla digitala tillgångar som finns i Bitbuys kyl- och varmlagring är lika med det totala kontosaldot för alla användare tillsammans (1: 1-matchning).
  • Fiat balans: CipherBlade fann att Bitbuys totala fiatinnehav exakt matchar deras banksystem. Inga avvikelser hittades också i backend-systemen.
  • Bakgrundsscreening: Bitbuy klarade bekvämt flera detaljerade bakgrundstester och revisorerna fann inga problem med börsens hanteringsprocesser för kylförvaring.

Förutom alla dessa, som vi redan har nämnt tidigare, garanterar Bitbuy 1: 1 försäkring på alla Bitcoin från användare. Vi tror att det är en annan stor fördel när det gäller säkerheten för användarnas medel.

Slutgiltiga tankar

Det finns tre huvudkriterier som du bör fokusera på när du väljer ett nytt kryptoutbyte. Dessa är användarvänlighet, säkerhet (både teknisk och ekonomisk), kvalitet på kundsupport och avgiftsstruktur.

När det gäller användarvänlighet ligger Bitbuy definitivt långt före större delen av konkurrensen. Detta stämmer oavsett om du är en nybörjare eller någon som har varit i kryptohandeln sedan början av den decentraliserade digitala ekonomin.

Det kan också med rätta hävda att det är en relativt säker plattform med en anständig meritlista hittills.

Kundupplevelsen är anständig – inte den bästa i klassen, men över genomsnittet för säker.

När det gäller den fria strukturen är handelsavgiften något på den högre sidan, även om det är osannolikt att det blir en deal-breaker för majoriteten av handlarna.

Med tanke på alla faktorer verkar Bitbuy erbjuda en välbalanserad plattform för handel och investering i kryptovalutor. Det är värt att fundera över om du är från Kanada och på jakt efter en pålitlig kryptoutbyte.

Om du vill ge det ett skott, prova Bitbuy idag genom att registrera dig här.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link