Hur man hanterar Pump & Dumps: BIC: s Video News Show


I det här avsnittet av BeInCrypto-videons nyhetsshow kommer värd Jessica Walker att ta itu med pump och dumpning. Kryptopump- och dumpningsscheman har ökat nyligen. Så vi bestämde oss för att göra en video om hur de undersöker vad de är och hur du skyddar dig.

Pump & dump definition

Låt oss börja med en definition. Pumpar händer när en person eller en grupp köper en stor mängd krypto som har liten eller ingen handelsvolym, vilket höjer priset. Eftersom det första köpet orsakar ett prisökande, börjar de som köper det att marknadsföra det.

Dessa meddelanden visas vanligtvis på Telegram, Discord och Reddit-forum, eventuellt på Twitter och i kommentarer på andra sociala medier. När fler människor köper, kommer priset att stiga ytterligare, och människor tenderar att bli glada över utsikterna till ytterligare vinster.

Men människorna bakom den första inköps- och reklamkampanjen är nu redo att ta ut pengar och ”dumpa” sina innehav. På denna mycket högre prisnivå låser de in några stora vinster. Men vem som helst som är sent i marknadscykeln kommer att fastna med tillgången och sjunkande priset.

GameStops roll

GameStop spelade faktiskt en viktig roll i ökningen av kryptopump- och dumpningssystem på senare tid. I så fall märkte bedragare hur snabbt och effektivt information om GameStop distribuerades över Reddit och Discord.

De senare servrarna väckte stor uppmärksamhet för sin roll i WallStreetBets-kampanjen för att öka GameStop i januari. Under körningen ökade aktiens värde mer än 160% inom några dagar, ett upprörande belopp för en aktiekurs.

Trots att mycket av spetsen tillskrevs stora företag, verkar idén ha varit i resonans med massorna. Nu tror folk att om de går med i rätt Discord-server vid rätt tidpunkt kan det betyda stora pengar.

Pengar i kryptopump och soptippar

Det finns inget sätt att berätta hur mycket pengar som byter händer i kryptopump- och dumpningssystem. Wall Street Journal undersökte dock 2018 och identifierade 175 pumpinitiativ med rörelser över 800 miljoner dollar. Idag, med krypto som kommer in i vanliga medier, är handelsvolymerna betydligt högre än för tre år sedan.

Discord-servrar

Så varför är Discord-servrar huvudkanalen för att marknadsföra kryptovalutor? Den allmänna idén är att börja köpa ett mynt i massor. Denna topp i myntets pris väcker sedan intresset för människor utanför gruppen. När utomstående börjar köpa är det då medlemmar kan lämna med vinst.

Discord är utmärkt för dessa pumpar, eftersom det är ett semi-offentligt forum som tillåter serverreklam ganska liberalt. Det möjliggör effektiv planering och förmågan för användare att pinga andra om samordnade inköp.

Många av de nuvarande toppservrarna som har skapats 2021 har mellan 20 000 och 80 000 medlemmar. Servrar erbjuder också betalda kampanjer för vad som i grunden är skräppostinbjudningar och giveaways.

Pump & dump-servrar

Hur fungerar pump- och dumpningsservrar exakt? När de anslöt sig till en hälsas nya användare med vanliga frågor som beskriver vinster som de flesta inte kan göra på ett år.

Användare får sedan signaler om samordnade pumpar eller kollektiva köpevenemang, de hänvisas mer formellt. De flesta grupper har dem flera gånger i veckan, men det finns några med mer eller mindre frekventa signaler.

Men du måste vara snabb. Ett scenario där alla på servern tjänar pengar är inte det som vanligtvis händer. Ett mer troligt scenario är att insiders ofta köper myntet några sekunder innan en signal kommer ut. Detta ökar deras egen potential att tjäna stort genom att sälja tidigt. Idag rör sig kryptopumpar så snabbt med stigande bots. Dessa köper och säljs inom millisekunder efter ett specifikt Discord-meddelande.

Hur man undviker pumpar och tippar

Allt detta kan ses genom att titta på prishistoriken senare på plattformar som Binance. Här är flera snabba tips för att minska risken för att förlora pengar i ett pump- och dumpningsschema.

  1. Var uppmärksam på vem som marknadsför myntet. Påverkare på YouTube och Instagram betalas ofta för att marknadsföra ett mynt och många av dem tar någons pengar.
  2. Myntets handelsvolym bör vara hög. Hög volym indikerar verkligt intresse och en mer realistisk prisrörelse.
  3. Titta på mediehistoriken för kryptomyntet. Om det har varit i respektabla försäljningsställen de senaste månaderna är det mindre troligt att det pumpas.
  4. Kontrollera teamet bakom myntprojektet. Anonyma projekt indikerar en högre risk.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link