Hur Dfinitys internetdator kommer att integrera Ethereum


I korthet

  • Dfinity-grundaren Dominic Williams har meddelat att Internetdatorn kommer att börja integrera Ethereum.
  • I ett blogginlägg idag beskrev han varför och hur interoperabilitet mellan de två blockkedjorna kommer att ske.

Dfinity Foundation har börjat arbeta för att integrera det decentraliserade blockchain nätverk, Internet-datorn, med Ethereum – som uppfattas som en rival av många i branschen som har sett som Dfinity har gjort byggt ut sin skattkista.

Integrationen var meddelat av Dfinity-grundaren Dominic Williams i en tweet på onsdag, och han förklarade vidare varför det behövdes och hur det skulle hända i en blogginlägg publicerad idag.

“Jag var mycket nära Ethereum-projektet 2014, 2015”, berättade han Avkryptera i en intervju tidigare denna månad. “Dessa år var formativa. Och det var då Dfinity-projektet – som det då hette – uppstod.”

Williams sa det efter att ha utforskat Ethereum, övertygades han så småningom om att hans forskning var mer lämpad för ett fristående projekt. “Dfinity-projektet”, som blev Internetdator, lanserades offentligt denna månad efter fem år i utveckling. Dess övergripande mål är att bli ett helt internet värd för decentraliserade servrar. Det syftar till att utöka funktionerna på Internet genom att låta utvecklare bygga decentraliserade versioner av populära appar. Det syftar också till att ta sig an cloud computing-marknaden och dess beroende av centraliserade serverfarmar.

Internetdatorn har stöd för stora namn, ett mycket erfaret team och en token, ICP, som vid lanseringen redan rankades i topp 10-kryptovalutorna efter marknadsvärde. Det påstår sig också lösa skalningsproblemen som Ethereum upplever utan att kompromissa med säkerhet eller decentralisering.

Men långt ifrån att vara rivaler, kompletterar de två varandra, insisterar Williams. Han har upprepade gånger förklarat att de två projektens arkitekturer är fundamentalt olika men lika nödvändiga.

Ethereum, sa han, “kan springa av en nod i någons sovrum. Medan Internetdatornätverket är begränsat av protokollets behov för att leverera denna prestandanivå. Så det kör faktiskt av speciella nodmaskiner – dedikerad hårdvara – som körs av oberoende partners i oberoende datacenter runt om i världen. “

Dfinity-grundare Dominic Williams. Bild: Dfinity

Internetdatorns arkitektur innebär att till exempel datalagring är mycket billigare än på Ethereum, förklarade han. Det erbjuder en ny identitetslösning och smarta kontrakt som “körs med webbhastighet [and] kan betjäna webbupplevelser direkt till slutanvändarna. “Men viktigast av allt, sade han, var att alla system som körs på Internetdatorn var värd för ett decentraliserat nätverk snarare än centraliserade serverfarmar.

Williams blogginlägg beskriver de två stegen som behövs för att integrera de två nätverken. Med användning av “proxy” -kontrakt skulle smarta Internet-Internet-kontrakt kunna “anropa” Ethereum smarta kontrakt, returnera resultat och vice versa.

Men steg två, sade han, kommer att ta betydligt längre tid, delvis för att – medan internetdatorn är utformad för att skala som fler dapps byggs på den – dess smarta kontrakt “för närvarande bara rymmer maximalt 4 GB minnessidor, och så Ethereum staten måste splittras över flera kontrakt. “

Vissa Ethereum-utvecklare arbetade redan med detta, sa Williams, och hade “kommit lite framåt i koden.” Ytterligare andra inom och utanför branschen har kritiserat Dfinity för att vara långsam till öppen källkod delar av dess kod. De har ifrågasatt Internetdatorns decentralisering och höjt ögonbrynen vid Williams framträdande roll.

En kommentator, decentraliserad styrningsforskare och Finance.vote-grundare Nick Almond, tog sikte på formuleringen av Williams tweet som meddelade Dfinity / Ethereum-integrationen. “” Jag gav bara instruktionen “låter inte särskilt decentraliserat”, skrev han.

Source link