Hur dagens Bitcoin nedgång jämförs med Bull Run Drawdown 2017

I korthet

  • Bitcoin genomgår en ”historiskt betydelsefull korrigering”, hävdar Glassnode idag.
  • Detta beror delvis på oerfarna investerare som säljer panik, säger företaget.
  • Men långsiktiga investerare bryr sig inte – och ser det som en möjlighet.

Bitcoin senaste prisnedgången har fått investerare att svettas. Har de anledning att oroa sig? Inte om du är en lång tid HODLer tittar på den större bilden, hävdar blockchain-analysföretaget Glassnode i en Rapportera i dag.

Helgedoppet – med Bitcoin-handeln ned 26,1% under veckans gång – är den djupaste korrigeringen som den nuvarande Bitcoin-tjurkörningen har upplevt, säger Glassnode.

Korrigeringar är dock vanliga i investeringsvärlden, och Bitcoin är inte annorlunda. Närhelst en marknad går för varmt kan du förvänta dig att den svalnar tills en jämvikt mellan köpare och säljare uppnås igen.

Men med Bitcoin som nu handlas till 28% under 63,6 000 dollar hela tiden som satt den 13 april, kan vi gå in på en annan björnmarknad? Inte nödvändigtvis, enligt Glassnode-data, som noterar att Bitcoin har upplevt jämförbara tillbakadragningar i det inte så avlägsna förflutna.

”Detta är den djupaste korrigeringen av den nuvarande tjurmarknaden, men överensstämmer med fem stora tillbakagångar under tjuren 2017”, hävdade forskare för analysföretaget i sitt nyhetsbrev The Week On-chain.

Den nuvarande korrigeringen, enligt företaget, beror främst på att nya investerare panikförsäljer sina mynt på grund av miljardärinvesteraren Elon Musks kontroversiella helgkommentarer.

Musk, som i februari köpt 1,5 miljarder dollar i Bitcoin på uppdrag av hans bilföretag, Tesla, sa förra veckan att hans företag skulle sluta acceptera Bitcoin, vilket fick priset att sjunka. Och på söndagen, han gjord kryptiska kommentarer om att han kan ta ut Bitcoin-investeringen, även om han senare klargjorde att Tesla inte planerar att sälja Bitcoin i balansräkningen.

”Tyvärr har detta lett till stor förvirring på marknaderna, även om det för många Bitcoin HODLers bara är en annan dag på kontoret”, noterade Glassnode i sin rapport.

”På kedjan kan vi observera en anmärkningsvärd förgrening av reaktioner, med nyare marknadsaktörer som panik säljer och realiserar förluster, medan långsiktiga HODLers verkar relativt opasade av nyheterna,” tillade rapporten.

Glassnodes data visade att antalet Bitcoin-adresser som hade en balans utan noll sjönk 2,8% under den senaste veckan från hela tiden 38,7 miljoner – vilket är ett tecken på paniksäljning.

Även om denna försäljning är i linje med vad som hände 2017. ”Om vi ​​observerar det cykliska mönstret av det totala utbudet som innehas av korttidsägare, kan vi också se att ett mönster av panikförsäljning spelar ut, liknande det som observerades 2017 makrotopp, ”anges i rapporten.

Glassnode sa i rapporten att Bitcoin-marknaden vanligtvis finner en ”makrotopp” när nya innehavare äger en stor del av det totala utbudet. Nu måste den toppen komma ner, därav korrigeringen.

En analytiker berättade också Avkryptera att även om tillbakagången är en hård, är det vettigt.

”Jag skulle säga att det är lite oväntat, det här är den djupaste tillbakadragning som vi har sett sedan Bitcoin-halveringen,” Jeremy Ong, som arbetar med affärsverksamhet på kryptoforskningsföretaget, Delphi Digital, sa med hänvisning till kryptovalutans händelse en gång i fyra år vilket minskar gruvbelöningen för att hålla inflationen i schack.

”Men tjurmarknadens struktur förblir intakt – historiskt sett, på tjurmarknaderna, går Bitcoin igenom 30-35% dragningar”, sade han och tillade att ”svaga och nyare investerare tenderar att få panik att sälja.”

Rapporten konstaterar också att medan nya investerare säljer, ser de med hud som redan är i spelet detta som ett perfekt tillfälle att köpa mer Bitcoin till ett lägre pris.

Glassnode drar slutsatsen att medan ”det som följer kommer att vara ett test för hela Bitcoin-marknadens övertygelse” är stora investerare ”i stort sett oroliga.”

Source link