Hong Kong tillkännager förslag om att förbjuda handel med kryptohandel

Om den föreslagna lagen överträder i lag kommer kryptohandel endast att vara tillgänglig för yrkesverksamma med 1 miljon dollar i sin investeringsportfölj.

Hongkongs regering har meddelat att den går vidare med planer på att göra licensiering av lokala kryptobörser obligatoriska. Flyttet gör att kryptohandel endast kan göras av professionella investerare. För att vara en kvalificerad investerare måste man ha minst 1 miljon dollar i sin portfölj. Detta krav kommer att utesluta en stor del av kryptoinvesterare som är verksamma i Hong Kong.

Hong Kong ser ut att reglera kryptobörser

Idén har dykt upp tidigare, med finansmarknadens tillsynsmyndighet för den autonoma administrativa regionen föreslog något liknande i november förra året. En advokatgrupp i Hongkongs kryptobörser hade utmanat förslaget och de regler som följer med det.

Gruppen gick till och med så långt som att säga att den föreslagna lagen skulle driva detaljinvesterare mot oreglerade plattformar.

Hongkongs Financial Services and Treasury Bureau (FSTB) publicerade i dag ett meddelande om samrådet. Det uppgav att samrådet drog slutsatsen att alla kryptobörser som verkar inom deras jurisdiktioner behöver licensieras. Som nu ser ut, kan kryptobörser välja att ”välja” och få sin licensstatus i Hong Kong.

Om förslagen faktiskt passerar och blir lag kommer jurisdiktionens finansiella tillsynsmyndighet i sin tur uppenbarligen att ha den ultimata makten över kryptoindustrin i Hong Kong. Byrån hävdade också att ramen är anpassad till rekommendationerna från Financial Action Task Force.

Asien och krypto fortsätter att stöta på huvudet

Medan Hong Kong gör nyheter i dag med de föreslagna reglerna, är de långt ifrån den enda asiatiska jurisdiktionen som försöker något liknande. I början av maj antog Thailand regler som också avser kryptobörser. Det thailändska kontoret för penningtvätt kräver nu lokala börser för att verifiera kundens identitet via en ”dip-chip” -maskin.

Processen kräver att kunder är fysiskt närvarande för att slutföra processen. Thailand har också föreslagit regler som liknar de som Hong Kong undersöker som skulle utesluta en stor del av detaljhandelshandlare från kryptomarknaden. Det negativa allmänna svaret fick dock regeringen att dra tillbaka förslaget.

Ett annat stort namn som vill ytterligare reglera kryptovaluta är Kina. Landet har intagit en anti-kryptoställning och har förbjudit alla kryptorelaterade transaktioner. I Kinas senaste försök att slå ner på den digitala handelsmarknaden har de också förbjudit finansinstitut och betalningsföretag från att tillhandahålla någon tjänst relaterad till kryptotransaktioner.

Regeringen ville också att investerare mot spekulativ kryptohandel skulle starta. Enligt förbudet kan banker och onlinebetalningskanaler inte erbjuda användare någon tjänst som involverar digital valuta.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link