Hong Kong Media vänder sig till Blockchain för att bevara protestarkiv

LikeCoin, en decentraliserad publiceringsinfrastruktur på Cosmos blockchain, används för att bevara mediatäckningen av Hong Kong-protesterna 2019.

Som kvarts rapporterad, människor började säkerhetskopiera viktiga avsnitt i stadens aktuella program, Hong Kong Connection, tidigare denna månad. Den prisbelönta showen tillhör den offentliga sändaren Radio Television Hong Kong. Sändaren tillkännagavs i maj att det skulle radera arkivinnehåll över ett år gammalt; den har alltmer fallit under regeringens inflytande.

Ett avsnitt, “7.21 Who Owns The Truth”, rapporterade en attack mot demonstranter och civila, vilket hjälpte till att öka medvetenheten om polisens taktik i Hong Kong. Den har bevarats med Likecoin.

Hong Kong protesterar unikt identifierare

Likecoin lanserades i beta under Hong Kong-protesterna i november 2019, och en officiell lansering planeras på sommaren, men lokala oberoende nyheter använder redan tjänsten. Quartz rapporterar att Stand News och Citizen News har vänt sig till LikeCoin för att katalogisera deras innehåll.

Infrastrukturen innehåller metadata för det aktuella innehållet – detaljerna inkluderar dess titel, författare, datum, plats och bifogar ett digitalt “fingeravtryck” av slag som kallas en Internationellt standardinnehållsnummer (ISCN.)

Denna katalogiserar metadata på samma sätt som ett unikt International Standard Book Number (ISBN) som identifierar böcker. ISCN flaggar alla ändringar i innehållet, till exempel raderade eller omredigerade ramar.

Under tiden är det faktiska innehållet inrymt i InterPlanetary File System, ett decentraliserat nätverk för lagring av filer, bilder, applikationer och i stort sett allt annat.

Detta är inte första gången decentralisering används för att hjälpa Hongkongs proteströrelse, vilket var avsiktligt ledarlös så att arrangörerna kunde undvika upptäckt.

Strider har utkämpats, inte bara på stadens gator utan digitalt – på meddelandeprogrammen installerade på bärbara datorer och mobiler för hundratusentals demonstranter.

Och nu har de digitala bevisen ett sätt att säkra, validera och göras tillgängliga för alltid.Source link