Högsta rädslanivån under det senaste året på Crypto Fear & Gired Index

[ad_1]

Fear & Greed Index för bitcoin (BTC) är på sin lägsta nivå på nästan ett år, vilket indikerar ”Fear.”

Med bara enstaka förflyttning till ”Fear” -området, vid 26, är indexet nu på den lägsta nivån sedan 28 april 2020.

Källa: Crypto Fear & Greed Index

Crypto Fear & Greed Index analyserar känslor och känslor från olika källor och aggregerar dem sedan till en enda mått. Indexet baseras på förutsättningen att kryptomarknadsbeteende, som alla marknadsbeteenden, är känslomässigt driven.

Dessa manifesterar sig främst som girighet och rädsla. När tillgångspriserna stiger vill människor inte missa sin möjlighet och motiveras av girighet. På andra sidan, när tillgångspriserna börjar sjunka, blir människor irrationellt rädda och kan bidra till försäljningen.

När indexet indikerar en hög grad av girighet betyder det att marknaden sannolikt beror på en korrigering. Å andra sidan kan en hög nivå av rädsla indikera en potentiell köpmöjlighet. Det verkar som om aktuella marknadsdata återspeglar den känslan.

Återhämtar kryptomarknader

Enligt kryptodataaggregat CoinGecko är kryptomarknaderna i stort sett på rebound just nu. Efter att ha sjunkit under den 23 april har kryptomarknaderna åter stigit över tröskelvärdet på totalt 2 biljoner dollar.

Under tiden har toppmynt i termer av marknadsvärde alla haft ett framgångsrikt senaste dygnet. Efter att ha tappat ner till $ 48 000 den 25 april har bitcoin (BTC) åter stigit över supportnivån på $ 50 000. Det handlas för närvarande strax under $ 54 000, en ökning med över 6%.

Ethereum (ETH) har också stigit med cirka 6%. Det har dock presterat bra för sent och ökat med 11% under den senaste veckan och 15% under de senaste två veckorna. Binance-myntets (BNB) vinster är lite mildare, över 4%. Även om XRP har kämpat och tappat 12% under den senaste veckan, har det också stigit så mycket den senaste dagen.

Bitcoin dominans

En annan användbar kryptomarknadsindikator är bitcoin dominans. Detta representerar bitcoins andel av det totala kryptomarknadsvärdet. Följaktligen är detta ett mått som ingår i Crypto Greed & Fear Index.

Enligt dem representerar en högre bitcoindominans rädsla på den allmänna marknaden, eftersom intresset för mer spekulativa altcoins krymper. Under tiden indikerar en lägre bitcoin-dominans en tolerans för högre risk. Även om bitcoin-dominansen har krympt de senaste månaderna nådde den nyligen den lägsta nivån sedan 2018. Bitcoin-dominansen ligger för närvarande på 48,7%

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

[ad_2]

Source link